Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

jäst fråga mäsk

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: jäst fråga mäsk

Re: jäst fråga mäsk

av Wed » tis maj 24, 2016 22:22

http://homebrewthailand.com/index.php?o ... &Itemid=81
One of the most asked questions regarding home brewing in Thailand is 'IS IT LEGAL?'

In a nutshell 'NO'. It is illegal to home-brew alcohol whether it is fermented or distilled for personal consumption / sale.

However please see below for the official stance on it.
Nedanför står det att straffen är relativt överkomliga, om någon alls bryr sig.

Re: jäst fråga mäsk

av Flerpen » tor maj 07, 2015 17:49

Du verkar ha dålig koll på landet du lever i.
http://homebrewthailand.com

Re: jäst fråga mäsk

av Netsidas » tor maj 07, 2015 10:26

Vad jag har förstått (vilket kan vara fel) så försökar sig bara jästen så länge det finns syre.. och efter jag körde min lilla dunder kur så satte den igång rejält och är nu inne på dag 3 med en bubbla varannan sekund ungefär... jäst klar hade den defenetivt inte gjort då den bara smakade socker vatten utan alkohol.. (testade) har ingen mätare här.. det går helt enkelt inte att köpa i Thailand. All bryggning är förbjudet här för privatpersoner. 5kg
När jag bryggt vin har detta aldrig varit ett problem så tror värmen är okey.. brygger vin regelbundet utan problem.. ligger på ungefär 30°C här ... tankar funderingar? Och tack för underbar support

Re: jäst fråga mäsk

av Mr_President » ons maj 06, 2015 19:47

Den har nog jäst klart helt enkelt .

För å veta bättre bör du använda en hydrometer (typ flöte) då ser du OG (socker i början) och FG (socker på slutet).

http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Hydrometer

Kostar inte mycke å ger klarhet i "utjäst eller ej" frågor.

Re: jäst fråga mäsk

av Flerpen » ons maj 06, 2015 16:26

Man kan inte ha för lite jäst då den förökar sig. Jästen kan däremot ha dött av för hög alkoholhalt eller för hög värme. Ett tipps är att görs en förkultur varje gång så kommer det igång snabbare

jäst fråga mäsk

av Netsidas » ons maj 06, 2015 15:39

Hej har satt en sats på 18liter vatten
5kg socker
Och typ en matsked torrjäst

Upptäckte rätt snabbt att den slutade jäsa efter typ 4 dagar.. tyckte det var skumt och blandade till en mini sats med typ 200gram socker och 10 matskedar jäst i en 1.5l coka cola flaska.. lät den börja jäsa och sen blandade i den i den stora satsen .. nu har den jäst i 2 dagar med en bubbla/sec ungefär så uppenbarligen hade jag för lite jäst.

Så nu till min fråga om jag sätter 18l vatten med 5kg socker hur mycket torrjäst ska jag då slänga i.. Har bara vanlig traditionell torrjäst som man bakar med tillgänglig. Bor i Thailand så svårt att få tag på turbo jäst..
Kan oxå säga att det är ungefär 30 grader där den står och jäser... hoppas någon kan peka mig i rätt rikting..

Upp