av Roy » tor aug 11, 2016 18:45
jag började med att köra äpplena genom en råfruktscentrifug, och satte ca 20 l på jäsning. Jag la inte i ngt socker o ingen jäst utan ville att det skulle spontanjäsa. Efter några veckor tyckte jag att det var dålig fart på det o köpte in en fransk champagnejäst, och då fick jag igång jäsning, som resulterade i en fin chapeau. några veckor senare började jag övervaka oechseltalet. jag satte till socker, och strax efter jul (efter ca 4 månader) fyllde jag det på flaska och lät det vila i tolv veckor, därefter provsmakning, och konstaterande av att det var en tråkig o smaksvag cider, även om den innehöll ca 4 - 5 % alkoholstyrka.
jag började med att köra äpplena genom en råfruktscentrifug, och satte ca 20 l på jäsning. Jag la inte i ngt socker o ingen jäst utan ville att det skulle spontanjäsa. Efter några veckor tyckte jag att det var dålig fart på det o köpte in en fransk champagnejäst, och då fick jag igång jäsning, som resulterade i en fin chapeau. några veckor senare började jag övervaka oechseltalet. jag satte till socker, och strax efter jul (efter ca 4 månader) fyllde jag det på flaska och lät det vila i tolv veckor, därefter provsmakning, och konstaterande av att det var en tråkig o smaksvag cider, även om den innehöll ca 4 - 5 % alkoholstyrka.