Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Mousserande vin tips

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Mousserande vin tips

Re: Mousserande vin tips

av Häxbryggaren » ons nov 16, 2016 19:05

Härligt ska testa själv vid tillfälle. Har fryst in 5l häggblommor som jag tänkte testa att göra bubbel på. :D

Re: Mousserande vin tips

av Dr snuggels » mån nov 14, 2016 22:40

I helgen blev det provsmakning av mitt bubbel tillsammans med hummersoppa.

Måste säga själv att det blev riktigt bra, inte för sött o inte för torrt, bra kolsyra med små fina bubblor.
Kan varmt rekommendera att prova att göra eget bubbel.

Re: Mousserande vin tips

av Häxbryggaren » tis aug 30, 2016 17:38

Härlig känsla att fira in det nya året med sitt eget bubbel. :thumbup:

Re: Mousserande vin tips

av Dr snuggels » tis aug 30, 2016 7:21

Det blev "champagne" på vita druvor o rabarb.
Ligger fortfarande i källaren i väntan på provsmakning, kan kanske svara till nyår på hur det blev.

Re: Mousserande vin tips

av Häxbryggaren » mån aug 29, 2016 21:46

Okey tack för info. Hur blev resultatet då? Vad gjorde du för vin? :D

Re: Mousserande vin tips

av Dr snuggels » mån aug 29, 2016 17:56

Har gjort detta med att frysa flaskhalsen och skjuta ut "bottensatsen", det är lite jobb, men det var inte värre än att jag kunde göra det i köket utan att sanera efteråt.

Re: Mousserande vin tips

av Häxbryggaren » sön aug 28, 2016 21:58

Ett annat alternativ är att köpa ett corneliusfat och kolsyrasätta ditt vin på så vis slipper man bottensatsen. Men det kostar ju en slant. Tänkte själv testa göra vin på krusbär som jag tänkte kolsyra sätta. En Sodastreamer är inte att rekomendera man kommer ej upp i rätt tryck + att man får nog mer skum än vin. 6bar ligger en champagne på. Så det krävs nog ett väl kyld dryck och lång "sytråd" från corneliusfatet för att få ett tillräckligt tryckfall. Sen behöver man förmodligen också en motrycksfyllare för att undvika skumbildning.
Såg en film på tuben hur man kan frysa halsen på flaskan genom att ställa ner flaskan i isbad med salt i. För att sedan skjuta ut botten satsen. (Men det såg lite farligt ut.)
Sen fyller man på med lite likör för att balansera sötman innan man åter korkar flaskan.http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php?f=6&t=22366

Mousserande vin tips

av Kappa » lör aug 27, 2016 22:57

Hej, ska snart göra mousserande vin men eftersom jag bara gjort vanligt vin innan så har jag lite frågor. Vad för bär/frukt ger bäst smak?

Hur mycket socker kan jag ha i flaskorna vid efterjäsning?
Har fått tag på bra champagneflaskor som tål högt tryck.

Ska man lämna bottensatsen i flaskorna eller ska man försöka sig på att göra som dom gör när dom gör riktig champagne och frysa bort den?

Upp