av Hemmansägaren » tis okt 25, 2016 23:29
Ska man mäta PH-värde också? Nä, det borde jag kolla upp.
Har haft i en del vinsyra, vilket kanske var för tidigt?
Har ca 20 grader där det står nu. Det är det varmaste stället jag har.
Har inte testat med återstartarjäst, utan vanlig starkvinsjäst som fick börja jäsa ordentligt i sockervatten innan jag hällde i det i tunnan.
Ja, jag har haft i jästnärsalt.
När jag kollat i mina anteckningar har just denna tunna inte alls jäst någonting sedan 1 oktober. Det har stått helt stilla. Upptäckte det häromdagen då jag mätte sockervärdet. Hade 50 på den där oechleskalan och hade i då i 1.4kg socker.
Om det är för mycket svavel i, för jag misslyckades i början, hur reagerar magen på det? Det borde bli diarré..?
Ska man mäta PH-värde också? Nä, det borde jag kolla upp.
Har haft i en del vinsyra, vilket kanske var för tidigt?
Har ca 20 grader där det står nu. Det är det varmaste stället jag har.
Har inte testat med återstartarjäst, utan vanlig starkvinsjäst som fick börja jäsa ordentligt i sockervatten innan jag hällde i det i tunnan.
Ja, jag har haft i jästnärsalt.
När jag kollat i mina anteckningar har just denna tunna inte alls jäst någonting sedan 1 oktober. Det har stått helt stilla. Upptäckte det häromdagen då jag mätte sockervärdet. Hade 50 på den där oechleskalan och hade i då i 1.4kg socker.
Om det är för mycket svavel i, för jag misslyckades i början, hur reagerar magen på det? Det borde bli diarré..?