Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Öl typ???? Extrakt öl 1 av 2 - Brygglogg.

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Öl typ???? Extrakt öl 1 av 2 - Brygglogg.

Re: Öl typ???? Extrakt öl 1 av 2 - Brygglogg.

av Rusdryck » fre feb 03, 2017 7:23

[emoji1303]


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Re: Öl typ???? Extrakt öl 1 av 2 - Brygglogg.

av Sourz » tor feb 02, 2017 23:23

Jäsningen har avtagit på Pale Alen och jag har ställt den ut på altanen idag för att kallkrascha i några dagar innan jag tappar upp på flaska och karbonerar.

Oe slutade på 1.015 vilket ger mig 5.3% Vol.

Ölet smakade bra när jag tog provet, inga konstiga smakar.
Fortfarande väldigt grumligt, men hoppas att det löser sig med en liten kallkrasch i några dagar :)

Vad de gäller Berliner'n så har den nu jäst i 5 dagar och börjar lugna sig. Jag kommer tillsätta bären imorgon och köra på med ytterligare 5 dagars jäsning.
Uppdaterar den tråden när jag är klar :)

Måste jag tappa över ölet på nytt kärl innan jag tillsätter bären, eller kan jag tillsätta dom direkt i primärkärlet för att slippa exponera ölen för mycket för syre? Känns väldigt dumt att behöva tappa om ett öl 3 gånger innan de kommer på flaska.

Re: Öl typ???? Extrakt öl 1 av 2 - Brygglogg.

av Rusdryck » tor feb 02, 2017 22:04

Hur går det


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Re: Öl typ???? Extrakt öl 1 av 2 - Brygglogg.

av Sourz » sön jan 29, 2017 21:59

Ja okej, tack för svar :)


Ska bli roligt att se hur dessa två brygder jag gör på extrakt smakar. Mest spänd e jag dock på sur ölen som fram tills nu ser lovande ut.

Har redan kollat på bryggverk, så blir garanterat till att jag köper mig ett sådant inom kort!

Re: Öl typ???? Extrakt öl 1 av 2 - Brygglogg.

av Weinkeller » sön jan 29, 2017 8:36

Skulle nog säga att du bryggt en mild Pale Ale av något slag. Troligtvis lättdrucken med låg beska och ren karaktär.

Re: Öl typ???? Extrakt öl 1 av 2 - Brygglogg.

av Sourz » fre jan 27, 2017 19:16

Dag 2.

Jäsningen har dragit igång riktigt bra.. ligger nu på 1 "plupp" pr sekund :)

ångrar lite nu på att jag inte kollat bmu innan. Räknade lite på de och den vill hamna runt 20.. vilket jag tycker är för lågt..

Men men, om 10-12 dagar drar jag igång ytterligare en sats, så får vara lite mer noga då.

Öl typ???? Extrakt öl 1 av 2 - Brygglogg.

av Sourz » tor jan 26, 2017 22:52

Har nu kört igång mina två första batcher med öl! :) SKIT KUL!

På den ena har jag verkligen satsat och gått för en Berliner Weisse! 2 x 4L En med hallon och en naturell :)

Loggen kan ni följa här om ni vill: http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php? ... 14#p183814


Nu till detta ölet!
Jag har ingen aning vad detta blir för sort, så hoppas nån kan hjälpa mig att lista ut det :P

Har inte räknat IBU eller EBC då jag har NOLL koll på dessa saker för tillfället, vill bara testa mig fram lite medan jag läser upp mig på ämnet :) Nån får gärna hjälpa om dom skulle ha tid och ork :)

Använder mig av ett Pale Ale malt extrakt som jag blandar ut til 8 liter.
Lig7TVkm.jpg
Lig7TVkm.jpg (9.04 KiB) Visad 173 gånger
0Hc33QAm.jpg
0Hc33QAm.jpg (15.51 KiB) Visad 173 gånger

1. Rengör precis allt som ska i kontakt med ölen.. Tvättar/lägger i blöt med desinfiserings medel som ska sköljas av, sen sprayar jag på ett (oxiderande?) jag kan låta sitta kvar.
siSTUICm.jpg
siSTUICm.jpg (7.74 KiB) Visad 173 gånger
XVCFDkgm.jpg
XVCFDkgm.jpg (13.84 KiB) Visad 173 gånger
2.Kokar upp vörten och tillsätter bitterhumlan 10g Cascade 5,1% (60 min), Smakhumle 8g Lublin2,1% (15min) och aromhumle Lublin2,1%(5min)
1PNEr7Gm.jpg
1PNEr7Gm.jpg (20.61 KiB) Visad 173 gånger
E2XRlZam.jpg
E2XRlZam.jpg (13.09 KiB) Visad 173 gånger
3. Kyler vörten, rehydrerar jästen och tar ett prov! OG 55.
NTdmvFUm.jpg
NTdmvFUm.jpg (16.77 KiB) Visad 173 gånger
rkznDF9m.jpg
rkznDF9m.jpg (14.23 KiB) Visad 173 gånger
4. Tappar nu över till jäshink vid 21° och häller i jästen. Skakar KRAFTIGT i 3 minuter och sätter hinken till jäsning.
kBDnBW6m.jpg
kBDnBW6m.jpg (16.01 KiB) Visad 173 gånger
Nu återstår de bara att vänta! Smakade på vörten från provet jag tog. Tyckte de smaka rätt så bra! :) Humlen va helt klart där, men tror jag skulle kört på med en starkare bitterhumla. Har en colombus på 14%.. men vågade inte ifall de skulle bli för mycket.. Men, men.. man lär sig ju!

Frugan e inte helt nöjd då min nya hobby har tagit över vardagsrummet! 8)
cZY4eJvm.jpg
cZY4eJvm.jpg (8.99 KiB) Visad 173 gånger
Fortsättning följer! :mrgreen:

Upp