Kör en Earl Grey i skrivande stund, med lite mer citron än receptet föreskriver, och lite mindre te eftersom Earl Grey är så pass stark i sig. Tokbubblar fortfarande efter en vecka, men den får väl stå tills det upphör.
Två frågor innan omtappningen som stundar:
1. Är det nån vits att filtrera bort russinen eller ska man bara tappa över det som går utan att röra runt för mycket, och få räkna med lite mer svinn? Känns som att mycket onödig grummel kommer med om man ska rädda fler droppar. Hur brukar ni göra, generellt?
2. Bulklagringen tänker jag köra i två st 5-litersflaskor med jäslås. Kan man ha detta som en mer eller mindre permanent lösning eller bör man korka igen flaskan om man inte tappar om till andra flaskor?
Temperaturen kommer vara hyfsat konstant så jag räknar inte med nåt övertryck eller undertryck som riskerar att spöka och dra in syre.
Slutligen, så här innan egna skörden är inom räckhåll, kan jag tipsa om Matsmart.se om ni vill bunkra upp med basvaran russin.
Ynka 25 spänn kilot.
Kör en Earl Grey i skrivande stund, med lite mer citron än receptet föreskriver, och lite mindre te eftersom Earl Grey är så pass stark i sig. Tokbubblar fortfarande efter en vecka, men den får väl stå tills det upphör.
Två frågor innan omtappningen som stundar:
1. Är det nån vits att filtrera bort russinen eller ska man bara tappa över det som går utan att röra runt för mycket, och få räkna med lite mer svinn? Känns som att mycket onödig grummel kommer med om man ska rädda fler droppar. Hur brukar ni göra, generellt?
2. Bulklagringen tänker jag köra i två st 5-litersflaskor med jäslås. Kan man ha detta som en mer eller mindre permanent lösning eller bör man korka igen flaskan om man inte tappar om till andra flaskor?
Temperaturen kommer vara hyfsat konstant så jag räknar inte med nåt övertryck eller undertryck som riskerar att spöka och dra in syre.
Slutligen, så här innan egna skörden är inom räckhåll, kan jag tipsa om Matsmart.se om ni vill bunkra upp med basvaran russin.
Ynka 25 spänn kilot. :light: