av Dr snuggels » mån jul 07, 2014 20:08
Jag satte krusbärsvin ifjol, på röda, mogna krusbär.
Tillsatte dessutom Ca 10% svarta vinbär.
Använde nästan inget vatten.
Jäste med champagnejäst till Ca 12%.
Smakade av detta för ett litet tag sedan, det var ok men lite för "mustigt", det var inte sött utan väldigt massiv smak. Det blev mest som ett dessertvin, utan sötman.
Dock var det dunder som bas för rödvinsreduktion, eventuellt det bästa jag har provat. Frugan var lyrisk.
I år har jag plockat krusbären lite tidigare, skall använda mer vatten, samt använda en annan jäst.
Jag satte krusbärsvin ifjol, på röda, mogna krusbär.
Tillsatte dessutom Ca 10% svarta vinbär.
Använde nästan inget vatten.
Jäste med champagnejäst till Ca 12%.
Smakade av detta för ett litet tag sedan, det var ok men lite för "mustigt", det var inte sött utan väldigt massiv smak. Det blev mest som ett dessertvin, utan sötman.
Dock var det dunder som bas för rödvinsreduktion, eventuellt det bästa jag har provat. Frugan var lyrisk.
I år har jag plockat krusbären lite tidigare, skall använda mer vatten, samt använda en annan jäst.