Jag skriver här i öl-delen också. Behöver förstå det här med Vetet... Kanske hör det mer hemma hos öl-folket än mjöd-folket.
"Hejsan alla bryggare!
Jag blev lite intresserad av fyndet i en gammal grav, där man fann spår av en jäst dryck.
Den innehöll Vete, Lingon, vatten och honung. Samt Pors.
Om man nu vill försöka sig på att göra något liknande, hur ska man då sätta ihop det.
Jag har ingen aning om vad man ska göra med vetet?
Kan någon komma med ett bra försök på recept?
Kan man ersätta pors med något annat?"
Kolsyra eller inte kolsyra? Låt oss lösa denna gamla dryck
Jag skriver här i öl-delen också. Behöver förstå det här med Vetet... Kanske hör det mer hemma hos öl-folket än mjöd-folket.
"Hejsan alla bryggare!
Jag blev lite intresserad av fyndet i en gammal grav, där man fann spår av en jäst dryck.
Den innehöll Vete, Lingon, vatten och honung. Samt Pors.
Om man nu vill försöka sig på att göra något liknande, hur ska man då sätta ihop det.
Jag har ingen aning om vad man ska göra med vetet?
Kan någon komma med ett bra försök på recept? :)
Kan man ersätta pors med något annat?"
Kolsyra eller inte kolsyra? Låt oss lösa denna gamla dryck