av Weinkeller » ons jan 11, 2017 21:15
Dagens uppdatering:
Starkcider nr 6
2017-01-11: Omtappad och jässtoppad. FG 0.998 dvs ca 8,9%, pH ca 3.5. Volym 20l. Mogna äpplen och fransk ek i smaken, ek och äppelskal i doften. Fyllig i karaktären från ektanninerna men på ett milt och trevlig sätt. Troligtvis spädning med 3l must för att balansera upp eken med sötma vilket ger ABV 7,8%.
Spontancider nr 9
2017-01-11: Omtappad och jässtoppad. FG ca 1,001 och pH 3.5. Cidern har en pigg, frisk och fräsch ren äppelsmak och doft, ungdomlig.Tillsatte ½ tsk tannin ytterligare för att få lite mer kärvhet och fyllighet. Efterföljande sötning med ca 2l must ger ABV 6,6%.
[i]Dagens uppdatering:[/i]
[b]Starkcider nr 6[/b]
[b]2017-01-11:[/b] Omtappad och jässtoppad. FG 0.998 dvs ca 8,9%, pH ca 3.5. Volym 20l. Mogna äpplen och fransk ek i smaken, ek och äppelskal i doften. Fyllig i karaktären från ektanninerna men på ett milt och trevlig sätt. Troligtvis spädning med 3l must för att balansera upp eken med sötma vilket ger ABV 7,8%.
[b]Spontancider nr 9[/b]
[b]2017-01-11:[/b] Omtappad och jässtoppad. FG ca 1,001 och pH 3.5. Cidern har en pigg, frisk och fräsch ren äppelsmak och doft, ungdomlig.Tillsatte ½ tsk tannin ytterligare för att få lite mer kärvhet och fyllighet. Efterföljande sötning med ca 2l must ger ABV 6,6%.