av Tobban » tor dec 12, 2013 10:33
Såg hans recept på facebook, någon mer som gjort?
Glöggrecept:
Lagad enligt konstens alla regler, rätt sötma och rätt råvaror. Det är ganska enkelt och följ bara mitt recept så blir det bra!
Ingredienser
1 flaska rött, 2-3 kanelstänger, 1 vaniljstång,
10 st nejlikor, 1 liten bit färsk ingefära,
10 kardemummakärnor, 5 korinter, Skalet av en kvarts
ekologisk apelsin (bara det färgade),
2-3 msk råsocker
Gör så här:
Ta fram en kastrull och häll i vinet. Lägg i alla
ingredienser och rör om. Låt dra över natten.
Värm upp till ca 75°C. Använd gärna en
termometer. Om det blir varmare än 78,3°C som
är kokpunkten för alkohol så kokar alkoholen
bort, så ha lite marginal till den temperaturen.
Låt stå och dra ca 15 minuter (eller längre).Sila bort
kryddorna. Servera glöggen vid ca 70°C.
För er som vill ha lite mer styrka i glöggen, spetsa
med fint brännvin efter behov.
Såg hans recept på facebook, någon mer som gjort?
Glöggrecept:
Lagad enligt konstens alla regler, rätt sötma och rätt råvaror. Det är ganska enkelt och följ bara mitt recept så blir det bra!
Ingredienser
1 flaska rött, 2-3 kanelstänger, 1 vaniljstång,
10 st nejlikor, 1 liten bit färsk ingefära,
10 kardemummakärnor, 5 korinter, Skalet av en kvarts
ekologisk apelsin (bara det färgade),
2-3 msk råsocker
Gör så här:
Ta fram en kastrull och häll i vinet. Lägg i alla
ingredienser och rör om. Låt dra över natten.
Värm upp till ca 75°C. Använd gärna en
termometer. Om det blir varmare än 78,3°C som
är kokpunkten för alkohol så kokar alkoholen
bort, så ha lite marginal till den temperaturen.
Låt stå och dra ca 15 minuter (eller längre).Sila bort
kryddorna. Servera glöggen vid ca 70°C.
För er som vill ha lite mer styrka i glöggen, spetsa
med fint brännvin efter behov.