nils-alf skrev:Ja är du nöjd med specialstärkelsen så ska du väll använda den. Det är som med allt annat, inget rätt eller fel bara ett personligt val efter tycke å smak.
Japp, men jag tror jag har använt stärkelsen pga. ovetskap helt enkelt. Jag har läst flera "rapporter" om att om man bara behandlar snuset väl med visp eller degmaskin så binder det bättre och man styr konsistensen på så sätt, utan stärkelse. Ska bli intressant att prova.
nils-alf skrev:
Jag kramar aldrig snuset utan trycker mot kanten å lägger på tungan. Men jag märker att snuset inte fastnar på fingrarna på samma sätt efter jag slutat med stärkelsen. För att inte tala om sommaren när allt blir ett jävla kladd i dosan.
Beror lite på var jag befinner mig, men ja det blir kladdigt. Jag trodde först det berodde på glycerolen men den verkar inte göra snuset kladdigt iaf.
nils-alf skrev:
Nu kör jag inte på satser längre utan beställer cobra tobak och lite annat. Salt handlar jag på Konsum.
Ja vette fasen om inte Bengt Sändh har rätt ändå, att kvalitéten på tobaken är av mindre betydelse, det är själva processen/tillsatser som är viktigt. Träffade honom förövrigt på en bar, lagomt dragen, i Fuengirola 2008, jag var där med min fru. Där han var pratglad och fick provsmaka hans snus.
Men iaf det här får visa sig vad det blir, ska processa det lite hårdare imorgon och se om det får bättre konsistens. Försöker få så general-likt som möjligt.
[quote="nils-alf"]Ja är du nöjd med specialstärkelsen så ska du väll använda den. Det är som med allt annat, inget rätt eller fel bara ett personligt val efter tycke å smak.
[/quote]
Japp, men jag tror jag har använt stärkelsen pga. ovetskap helt enkelt. Jag har läst flera "rapporter" om att om man bara behandlar snuset väl med visp eller degmaskin så binder det bättre och man styr konsistensen på så sätt, utan stärkelse. Ska bli intressant att prova.
[quote="nils-alf"]
Jag kramar aldrig snuset utan trycker mot kanten å lägger på tungan. Men jag märker att snuset inte fastnar på fingrarna på samma sätt efter jag slutat med stärkelsen. För att inte tala om sommaren när allt blir ett jävla kladd i dosan.
[/quote]
Beror lite på var jag befinner mig, men ja det blir kladdigt. Jag trodde först det berodde på glycerolen men den verkar inte göra snuset kladdigt iaf.
[quote="nils-alf"]
Nu kör jag inte på satser längre utan beställer cobra tobak och lite annat. Salt handlar jag på Konsum.
[/quote]
Ja vette fasen om inte Bengt Sändh har rätt ändå, att kvalitéten på tobaken är av mindre betydelse, det är själva processen/tillsatser som är viktigt. Träffade honom förövrigt på en bar, lagomt dragen, i Fuengirola 2008, jag var där med min fru. Där han var pratglad och fick provsmaka hans snus.
Men iaf det här får visa sig vad det blir, ska processa det lite hårdare imorgon och se om det får bättre konsistens. Försöker få så general-likt som möjligt.