av Michael » sön jan 17, 2016 18:18
Inget syre kommer åt ölen, varken under jäsning, klarning eller kallkrasch.
Man kan tvångskolsyra i samma fat som det jäst, och då ha 0,5bar som startnivå på CO2.
När man vill ta ett prov trycker man ur öl ur fatet, utan att riskera infektion.
Behöver man öppna fatet av någon anledning, kanske torrhumling går det rätt så lätt att trycka ur syret och ersätta det med CO2. Jäsningen ska bli renare och man ska kunna ha högre temp än vanligt för jästen och ändå få ett bra resultat.
Inget syre kommer åt ölen, varken under jäsning, klarning eller kallkrasch.
Man kan tvångskolsyra i samma fat som det jäst, och då ha 0,5bar som startnivå på CO2.
När man vill ta ett prov trycker man ur öl ur fatet, utan att riskera infektion.
Behöver man öppna fatet av någon anledning, kanske torrhumling går det rätt så lätt att trycka ur syret och ersätta det med CO2. Jäsningen ska bli renare och man ska kunna ha högre temp än vanligt för jästen och ändå få ett bra resultat.