Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Bakterier i två kärl?

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Bakterier i två kärl?

Re: Bakterier i två kärl?

av Hemmansägaren » tis nov 01, 2016 14:16

Jag gjorde så att jag kokade upp vätskan i ena kärlet, tappade om det mellan två kärl efter att det svalnat för att få in syre, och tillsatte jäst. Nu jäser det jättefint! :-)

Re: Bakterier i två kärl?

av Hemmansägaren » tis okt 25, 2016 23:29

Ska man mäta PH-värde också? Nä, det borde jag kolla upp.
Har haft i en del vinsyra, vilket kanske var för tidigt?

Har ca 20 grader där det står nu. Det är det varmaste stället jag har.

Har inte testat med återstartarjäst, utan vanlig starkvinsjäst som fick börja jäsa ordentligt i sockervatten innan jag hällde i det i tunnan.

Ja, jag har haft i jästnärsalt.

När jag kollat i mina anteckningar har just denna tunna inte alls jäst någonting sedan 1 oktober. Det har stått helt stilla. Upptäckte det häromdagen då jag mätte sockervärdet. Hade 50 på den där oechleskalan och hade i då i 1.4kg socker.

Om det är för mycket svavel i, för jag misslyckades i början, hur reagerar magen på det? Det borde bli diarré..?

Re: Bakterier i två kärl?

av ranald » tis okt 25, 2016 18:27

Rätt pH? Rätt jästemperatur? Har du tillsatt jästnärsalt? Har du valt en "återstartsjäst"?

Re: Bakterier i två kärl?

av cissiny » tis okt 25, 2016 16:00

Jag har ingen aning, men kolla först så att du inte fått magsjuka (dvs att du håller dig frisk ett par dagar) sen tycker jag att du kan testa igen, blir det samma resultat så skulle inte jag våga dricka det... Inga synliga tecken på infektion? Tänker på om du fått i coli-bakterier? Mina föräldrar fick sånt i sin egna brunn för nåt år sedan, kommunalt vatten sedan dess...

Bakterier i två kärl?

av Hemmansägaren » tis okt 25, 2016 11:32

Två kärl med äppelmust har slutat jäsa och trots att jag har i vinjäst, som vaknat genom att läggas i sockervatten, så vägrar det jäsa längre stunder. Det är inte färdigjäst och det är tillräckligt med socker i. Temperaturen är på ca 19 grader.

När jag provsmakat ett av de krånglande kärlen så får jag vattnig diarré efteråt. Det är ett tecken på bakterier?

Finns det något att göra åt det?

Upp