Vet inte vad folk tycker, men jag väljer att lägga upp brygglogg även på dessa brygder. Kanske blir lite overkill att dokumentera allt
Den här gången så körde jag på med ett Muntons Wheat DME. Använde mig av 3kg till 24 liter (2x12L) vilket gav mig ett Oe 1.045.
Den första satsen vilket jag från nu kommer kalla
"BW2" gav jag ett uppkok för 48 timmar sen och tilsatte då en Lactobacillus Blend från The Yeast Bay. Försurade vörten ner till PH 5.2 med 80% mjölksyra och satte den syrefritt. Redan efter 48 timmar så va jag nere i en PH på 3.6-3.8 och valde att avbryta surningen.
På min förra Berliner
"BW1" använde jag mig av Lactobacillus delbruckii och de är helt klart att den här är mycket mer potent! Surningen gick extremt snabbt och smaken verkade renare.
Lactobacillus blend:
http://shop.humle.se/jast/brettanomyces ... -yeast-bay
Kokade upp med 10g Perle 3.9% i 15 min vilket gav mig en IBU på 3.
Vörten kyldes sen ner och jag körde i ett paket med Safeale S-04
Jäser vid rumstemp.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sats nummer 2
"BW3" koka jag i 15 minuter med 10g Lublin - 2.1% vilket ger mig en IBU på 2.
Satsen kyldes ner och jag tilsatte: Berliner Weisse Blend (White Labs WLP630) som kommer få jäsa vid rumstemp.
Ska bli spännande och se hur den utvecklar sig under månaderna som kommer och se skillnaden på dom jag surat med lacto only innan jag kört i jästen
Vet inte vad folk tycker, men jag väljer att lägga upp brygglogg även på dessa brygder. Kanske blir lite overkill att dokumentera allt :P
Den här gången så körde jag på med ett Muntons Wheat DME. Använde mig av 3kg till 24 liter (2x12L) vilket gav mig ett Oe 1.045.
Den första satsen vilket jag från nu kommer kalla [b]"BW2"[/b] gav jag ett uppkok för 48 timmar sen och tilsatte då en Lactobacillus Blend från The Yeast Bay. Försurade vörten ner till PH 5.2 med 80% mjölksyra och satte den syrefritt. Redan efter 48 timmar så va jag nere i en PH på 3.6-3.8 och valde att avbryta surningen.
På min förra Berliner [b]"BW1"[/b] använde jag mig av Lactobacillus delbruckii och de är helt klart att den här är mycket mer potent! Surningen gick extremt snabbt och smaken verkade renare.
Lactobacillus blend:
[url]http://shop.humle.se/jast/brettanomyces-och-bakterier/flytande/lactobacillus-blend-the-yeast-bay[/url]
Kokade upp med 10g Perle 3.9% i 15 min vilket gav mig en IBU på 3.
Vörten kyldes sen ner och jag körde i ett paket med Safeale S-04
Jäser vid rumstemp.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sats nummer 2 [b]"BW3"[/b] koka jag i 15 minuter med 10g Lublin - 2.1% vilket ger mig en IBU på 2.
Satsen kyldes ner och jag tilsatte: Berliner Weisse Blend (White Labs WLP630) som kommer få jäsa vid rumstemp.
Ska bli spännande och se hur den utvecklar sig under månaderna som kommer och se skillnaden på dom jag surat med lacto only innan jag kört i jästen :)