Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Berliner Weisse från extrakt 2 och 3

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Berliner Weisse från extrakt 2 och 3

Re: Berliner Weisse från extrakt 2 och 3

av Frykz0r » fre nov 02, 2018 21:44

Intresserad av ovanstående. Hur gick det?

Skickat från min SM-G955F via Tapatalk

Re: Berliner Weisse från extrakt 2 och 3

av Sourz » lör feb 18, 2017 17:05

BW 2 har nu jäst med frukt i 3 dagar och har blivit satt til klarning efter att frukten silats bort.. Måste säga jag är mycket skeptisk til denna då den uppfört sig konstigt enda ifrån början.. Tog FG 1.012 samt ett smakprov, smakade lite vinöst :/

BW3 uppför sig som den ska tycker jag :) Men denna ska ju stå i 3-4 månader..

När borde jag tappa bort den från jästkakan? 3-4 veckor?

Re: Berliner Weisse från extrakt 2 och 3

av Sourz » lör feb 11, 2017 15:12

Ja de har bleve en JÄVLA fart! Men Safeale S-04 ska visst jäsa ganska så hårt.. Får hoppas på att de lugnar sig.

Re: Berliner Weisse från extrakt 2 och 3

av Rusdryck » lör feb 11, 2017 14:48

Det är nog bara jästen som kommit igång ordentligt lite åt vilt och hänsynslöst. Det ger sig nog snart.


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Re: Berliner Weisse från extrakt 2 och 3

av Sourz » lör feb 11, 2017 11:11

Under natten har de börjat jäsa i båda hinkarna! :) Men i BW2 Så har de bildats extremt med skum, ungefär 15 cm.. Är det normalt eller har nått gått snett?

Skumkronan ligger från 11L och helt upp til locket.
APElevIl.jpg

Berliner Weisse från extrakt 2 och 3

av Sourz » fre feb 10, 2017 23:22

Vet inte vad folk tycker, men jag väljer att lägga upp brygglogg även på dessa brygder. Kanske blir lite overkill att dokumentera allt :P

Den här gången så körde jag på med ett Muntons Wheat DME. Använde mig av 3kg till 24 liter (2x12L) vilket gav mig ett Oe 1.045.

Den första satsen vilket jag från nu kommer kalla "BW2" gav jag ett uppkok för 48 timmar sen och tilsatte då en Lactobacillus Blend från The Yeast Bay. Försurade vörten ner till PH 5.2 med 80% mjölksyra och satte den syrefritt. Redan efter 48 timmar så va jag nere i en PH på 3.6-3.8 och valde att avbryta surningen.

På min förra Berliner "BW1" använde jag mig av Lactobacillus delbruckii och de är helt klart att den här är mycket mer potent! Surningen gick extremt snabbt och smaken verkade renare.

Lactobacillus blend:
http://shop.humle.se/jast/brettanomyces ... -yeast-bay

Kokade upp med 10g Perle 3.9% i 15 min vilket gav mig en IBU på 3.

Vörten kyldes sen ner och jag körde i ett paket med Safeale S-04

Jäser vid rumstemp.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sats nummer 2 "BW3" koka jag i 15 minuter med 10g Lublin - 2.1% vilket ger mig en IBU på 2.

Satsen kyldes ner och jag tilsatte: Berliner Weisse Blend (White Labs WLP630) som kommer få jäsa vid rumstemp.

Ska bli spännande och se hur den utvecklar sig under månaderna som kommer och se skillnaden på dom jag surat med lacto only innan jag kört i jästen :)

Upp