Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Julsnaps 2016

Hemkryddning, likörer, köpesessenser och allmänna drinktips.
Användarvisningsbild
Charlie's Nubbe
Finjäsare
Inlägg: 66
Blev medlem: tis dec 25, 2012 18:26
Ort: i Skogen

Julsnaps 2016

Inlägg av Charlie's Nubbe »

Vilken egenkryddad snaps kommer att stå på ert julbord om 24 dagar?

Själv har jag gjort en grund på lingon och sprit som stått sedan mitten av september och får stå så fram till lucia. Jag har även satt en kryddessens med kanelstång, kardemumma, nejlika och ingefära samt råsocker. Lingonen innehåller en hel del vatten så när dessa är bortsilade så håller grundningen ca: 30% Eftersom den ändå skall spädas ut något, så har jag försett mig med 60%-ig sprit till spädningen, så att slutprodukten ska ligga på ca:38 -40% Där efter skall kryddessensen i vid luciatid och sedan skall allt vila fram till dopparedagen. Tomtefar ska få äran att skåla in julen med mig.
Man ska inte bita hästen i mulen innan kon ligger död på isen!
Flerpen
Bryggmästare
Inlägg: 684
Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Utrustning: koppar

Re: Julsnaps 2016

Inlägg av Flerpen »

Det blir majswirre kryddad med chili, brunsocker och äpple.
Inte testat kombon innan så det ska bli intressant.
Användarvisningsbild
Charlie's Nubbe
Finjäsare
Inlägg: 66
Blev medlem: tis dec 25, 2012 18:26
Ort: i Skogen

Re: Julsnaps 2016

Inlägg av Charlie's Nubbe »

Flerpen skrev:Det blir majswirre kryddad med chili, brunsocker och äpple.
Inte testat kombon innan så det ska bli intressant.
...en recession av drycken vore intressant!?
Man ska inte bita hästen i mulen innan kon ligger död på isen!
Skriv svar

Återgå till "Kryddning, likörer, essenser & drinktips"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster