Vilken egenkryddad snaps kommer att stå på ert julbord om 24 dagar?
Själv har jag gjort en grund på lingon och sprit som stått sedan mitten av september och får stå så fram till lucia. Jag har även satt en kryddessens med kanelstång, kardemumma, nejlika och ingefära samt råsocker. Lingonen innehåller en hel del vatten så när dessa är bortsilade så håller grundningen ca: 30% Eftersom den ändå skall spädas ut något, så har jag försett mig med 60%-ig sprit till spädningen, så att slutprodukten ska ligga på ca:38 -40% Där efter skall kryddessensen i vid luciatid och sedan skall allt vila fram till dopparedagen. Tomtefar ska få äran att skåla in julen med mig.
Julsnaps 2016
- Charlie's Nubbe
- Finjäsare
- Inlägg: 66
- Blev medlem: tis dec 25, 2012 18:26
- Ort: i Skogen
Julsnaps 2016
Man ska inte bita hästen i mulen innan kon ligger död på isen!
Re: Julsnaps 2016
Det blir majswirre kryddad med chili, brunsocker och äpple.
Inte testat kombon innan så det ska bli intressant.
Inte testat kombon innan så det ska bli intressant.
- Charlie's Nubbe
- Finjäsare
- Inlägg: 66
- Blev medlem: tis dec 25, 2012 18:26
- Ort: i Skogen
Re: Julsnaps 2016
...en recession av drycken vore intressant!?Flerpen skrev:Det blir majswirre kryddad med chili, brunsocker och äpple.
Inte testat kombon innan så det ska bli intressant.
Man ska inte bita hästen i mulen innan kon ligger död på isen!
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster