satt ock knäckte några nötter när jag fick för mig att nötlikör ju är ganska gott.
Men hur jör man, är det någon som har förslag eller recept på hur man gör.
Nötlikör
Nötlikör
*host host*
http://www.bryggforum.nu/modules.php?na ... pic&t=3539
får du bra svar så skulle jag också vara glad.
http://www.bryggforum.nu/modules.php?na ... pic&t=3539
får du bra svar så skulle jag också vara glad.
- U2D2
- Finjäsare
- Inlägg: 95
- Blev medlem: mån mar 02, 2015 11:19
- Utrustning: 4st 30 liters hinkar
- Ort: Internet
Re: Nötlikör
Jag gjorde någonting som kan kvalificeras som nötlikör igår som det blev helt okej. Hemsk som jag är så använde jag mig utav en nutella-liknande substans som heter något i stil med "hasselnötskräm" här är receptet;
Nötlikör
1,25 dl sprit(85-95%)
1,5 dl nötkräm
Fyll upp till resten(halving, 350ml allt som allt)
Jag lät krämen sjuda lite med lite vatten för att bli mer lätthanterlig och skakade om flaskan ordentligt flera gånger innan användning. Blev helt okej, skulle föreslå tillsatt kakao om någon vill testa sig på det. Mycket god att grogga med mjölk.
Nötlikör
1,25 dl sprit(85-95%)
1,5 dl nötkräm
Fyll upp till resten(halving, 350ml allt som allt)
Jag lät krämen sjuda lite med lite vatten för att bli mer lätthanterlig och skakade om flaskan ordentligt flera gånger innan användning. Blev helt okej, skulle föreslå tillsatt kakao om någon vill testa sig på det. Mycket god att grogga med mjölk.
På gång:
Mjöd, Rosé
Färdigt:
2015 Chateau(vitt), Mosel, fläder/äppelvin, Imperial Stout, Rött Lantvin
2014 Äppelmjöd, Honungsmjöd, Mosel, Coopers Draught, Chardonnay, Äppelcider(Ica konsentrat), SkeeterPee
Mjöd, Rosé
Färdigt:
2015 Chateau(vitt), Mosel, fläder/äppelvin, Imperial Stout, Rött Lantvin
2014 Äppelmjöd, Honungsmjöd, Mosel, Coopers Draught, Chardonnay, Äppelcider(Ica konsentrat), SkeeterPee
- U2D2
- Finjäsare
- Inlägg: 95
- Blev medlem: mån mar 02, 2015 11:19
- Utrustning: 4st 30 liters hinkar
- Ort: Internet
Re: Nötlikör
Ska snart testa på att göra likör av mandlar, kommer att mixa nötterna, köra i 300g på ungefär 3dl 85% för att få nötternas fettsyror att brytas ner och ge mer smak till spriten. Låter det nog stå i ett par veckor, blandar upp likör-body upp till en sjuttis, låter det stå i en vecka till och sedan SILA ut skiten. Återkommer med resultat
På gång:
Mjöd, Rosé
Färdigt:
2015 Chateau(vitt), Mosel, fläder/äppelvin, Imperial Stout, Rött Lantvin
2014 Äppelmjöd, Honungsmjöd, Mosel, Coopers Draught, Chardonnay, Äppelcider(Ica konsentrat), SkeeterPee
Mjöd, Rosé
Färdigt:
2015 Chateau(vitt), Mosel, fläder/äppelvin, Imperial Stout, Rött Lantvin
2014 Äppelmjöd, Honungsmjöd, Mosel, Coopers Draught, Chardonnay, Äppelcider(Ica konsentrat), SkeeterPee
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster