Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Rågbrödsvodka inför julen:-)

Allt om FOA-brännaren - en liten klassisk brännare för nostalgikern
Användarvisningsbild
jokkman
Bryggmästare
Inlägg: 302
Blev medlem: tis dec 06, 2011 20:48
Utrustning: Foait :-)
Ort: Norrland

Rågbrödsvodka inför julen:-)

Inlägg av jokkman »

Har snart "producerat färdigt" min rågbrödsvodka för julen :-)

Mäsk
6kg socker
1 pkt svagvinsjäst
500g rågbröd som jag kokade till en gröt och blandade i
(länk för mera exakt hur: http://bryggforum.nu/viewtopic.php?f=9&t=20568)
ca 3v jäsning

Hällde i ca 25l mäsk
Monterade min "gin head" fylld med skurbollar på locket av kärlet och sedan en FET-FOA på toppen av den.

Efter en del "blödande av huvud" så började jag sammla hjärta, hjärtat håller ca 88-90% och blir riktigt bra direkt från foan.
Har provat att späda till ca 40% och smaka av, len rågsmak med "bett i" :-)
Ingen kolning behövs och resultatet är mycket bra (om man gillar rågbrödsvodka ....)

länk, gin head: http://bryggforum.nu/viewtopic.php?f=32&t=16828
Jag är inte en komplett idiot, vissa delar saknas......

Återgå till "FOA"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster