Jag har nu 1 kg råtobak som jag ej vet hur man ska mala/riva . har provat flera kvarnar (ej tobakskvarn) men svårt att veta vilken är bra eftersom jag inte vet hur den ska se ut när den är klar, vissa pratar om mald tobak, när man köper färdig tobak så är den trådig, ska den råa tobaken bli så eller??? blir tokig på detta snart, hur gör man om den är för torr? snälla hjälp mig nån.
Ändrade rubriken, så man vet vad du vill ha "hjälp" med.
Blådåren
Moderator
Hur ska tobaken vara ,när den är riven ?.
- jim [skutte]
- Bryggare
- Inlägg: 147
- Blev medlem: sön jul 15, 2012 10:52
Re: Hur ska tobaken vara ,när den är riven ?.
Det är nog en ren smaksak, ganska finmalet föredrar jag(tänk typ cigarett tobak fast lite mindre kanske ½)
"Trådarna" har jag bara fått med när jag har använt grovmalen tobak och det retade skiten ur mig (fastnade i vispen m.m.)
Mixa/riv/hacka/mal tills det blir rätt smått men ej pulveriserat så kan du juh alltid öka på grovheten efter smak.
"Trådarna" har jag bara fått med när jag har använt grovmalen tobak och det retade skiten ur mig (fastnade i vispen m.m.)
Mixa/riv/hacka/mal tills det blir rätt smått men ej pulveriserat så kan du juh alltid öka på grovheten efter smak.
Öl byggde denna kropp, men jag bryggde ölet!
Re: Hur ska tobaken vara ,när den är riven ?.
Tack för din hjälp jim! ska fortsätta och testa olika rivjärn i matberedaren kanske
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster