Vin på lättdrycker etc?
Vin på lättdrycker etc?
Lite har jag tullat. Nu när du säger det, men inte så det känns. Kanske har blitt lite påvärkad ändå?
Vin på lättdrycker etc?
Som sagt, bra att veta.
Det lät intressant med winecooler... Det vill jag se en tråd med sedan.
Det lät intressant med winecooler... Det vill jag se en tråd med sedan.
Vin på lättdrycker etc?
tanken är ett äppelvin jäst till 21%
sen blandas det med 1/3 osötad saft av svarta vinbär eller hallon till exempel
det ger en 14 %ig bas som buteljeras och sedan blandas med sockerdricka , hallonsoda , ginger ale eller vad man nu vill blanda det med när det ska drickas
jo det finns en jäst som klarar 21% , wyeasts eau de vie .
sen blandas det med 1/3 osötad saft av svarta vinbär eller hallon till exempel
det ger en 14 %ig bas som buteljeras och sedan blandas med sockerdricka , hallonsoda , ginger ale eller vad man nu vill blanda det med när det ska drickas
jo det finns en jäst som klarar 21% , wyeasts eau de vie .
- Odqvist
- Moderator
- Inlägg: 1952
- Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
- Utrustning: BIAB, Fatanläggning
- Ort: Falkenberg
Vin på lättdrycker etc?
Kör just nu andra omgången, en 25L batch, på Kiviks Koncentrat.
Jordgubb/Apelsin och Svart Vinbär/Lime
De innehåller bara koncentrat och socker, och jäser utav helvete
Kostar ca 4,50:- per paket (2 dl, spädes till 1L) och jag körde 33 pkt (2 dl) för 25 L färdig cider/vin, vilket jag tror ger bra koncentrathalt och smak. Förra gången körde jag enligt dryckesspädningen, dvs 1 pkt till 1 L, men det blev något urlakat och blaskigt i smaken.
Jordgubb/Apelsin och Svart Vinbär/Lime
De innehåller bara koncentrat och socker, och jäser utav helvete
Kostar ca 4,50:- per paket (2 dl, spädes till 1L) och jag körde 33 pkt (2 dl) för 25 L färdig cider/vin, vilket jag tror ger bra koncentrathalt och smak. Förra gången körde jag enligt dryckesspädningen, dvs 1 pkt till 1 L, men det blev något urlakat och blaskigt i smaken.
Energiingenjör - Elkraft & VVS
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Re: Vin på lättdrycker etc?
Ser i denna tråden att många är skeptiska mot lättdrycker (som jäses till vin)
jag slängde ihop ett test för ett tagsen
http://flandersblog.wordpress.com/category/vittvin/
och jag är mäkta förvånad över hur jäkla gott det blev! nu kolsyrejäste jag det så det blev ett mousserat vin, nu är jag ingen kille som dricker mousserat vin var och varannan helg! men jag kan säga att detta blev minst lika gott som de klassiska vinerna som det ska skålas med på nyår!
detta test låg på 11% och jästes med en billig starkvinsjäst!
nästa test blir en cider (denna gången ska det bli cider inte mousserat vin) på hallon/persika lättdryck!
jag slängde ihop ett test för ett tagsen
http://flandersblog.wordpress.com/category/vittvin/
och jag är mäkta förvånad över hur jäkla gott det blev! nu kolsyrejäste jag det så det blev ett mousserat vin, nu är jag ingen kille som dricker mousserat vin var och varannan helg! men jag kan säga att detta blev minst lika gott som de klassiska vinerna som det ska skålas med på nyår!
detta test låg på 11% och jästes med en billig starkvinsjäst!
nästa test blir en cider (denna gången ska det bli cider inte mousserat vin) på hallon/persika lättdryck!
Lagras:
Hallon/persiko cider
Gingerale cider
NötVin
Ett mousserat vin på Ica Basic dryck.
En sats rödvin Cabernet/Merlot (glögg)
Ett eget rödvin på juice av äppel, druvor, blåbär, svartavinbär
http://flandersblog.wordpress.com/
Hallon/persiko cider
Gingerale cider
NötVin
Ett mousserat vin på Ica Basic dryck.
En sats rödvin Cabernet/Merlot (glögg)
Ett eget rödvin på juice av äppel, druvor, blåbär, svartavinbär
http://flandersblog.wordpress.com/
Rödvin
Jag tänkte testa att göra ett "rödvin" på bärdrycker.
jag sitter och leker lite med receptet, vad tror ni om detta?
Blåbärsdryck koncentrerad 10 st (2 liter)
Tranbärsdryck koncentrerad 10 st (2 liter)
Svartavinbär koncentrat 10 st (2 liter)
Druvjuice 14 liter
Russin för att få upp sockermängden till rätt nivå
Red Star Pasteur Red vinjäst
ekspån, franska medium toast
jag sitter och leker lite med receptet, vad tror ni om detta?
Blåbärsdryck koncentrerad 10 st (2 liter)
Tranbärsdryck koncentrerad 10 st (2 liter)
Svartavinbär koncentrat 10 st (2 liter)
Druvjuice 14 liter
Russin för att få upp sockermängden till rätt nivå
Red Star Pasteur Red vinjäst
ekspån, franska medium toast
Lagras:
Hallon/persiko cider
Gingerale cider
NötVin
Ett mousserat vin på Ica Basic dryck.
En sats rödvin Cabernet/Merlot (glögg)
Ett eget rödvin på juice av äppel, druvor, blåbär, svartavinbär
http://flandersblog.wordpress.com/
Hallon/persiko cider
Gingerale cider
NötVin
Ett mousserat vin på Ica Basic dryck.
En sats rödvin Cabernet/Merlot (glögg)
Ett eget rödvin på juice av äppel, druvor, blåbär, svartavinbär
http://flandersblog.wordpress.com/
Re: Vin på lättdrycker etc?
Testar ett med Herrljunga cider saft (även min hemort) Svartvinbärssaft 2x75cl och 3 liter vatten, lite russin och citronsyra+jäst. Får se hur då jag är orutinerad men tror att det kan bli helt okej. Saften har inga konserveringsmedel bara vatten socker och bär.
Pågående:
Svartvinbärsvin på Herrljungasaft 4,5l
Mjöd 5l
Apelsinjuicemäsk 2l
Morotsvin 5l
Cidersats: bulldog perfect pear 23l
Framtiden:
Rödbetssherry
Tomatvin
Risvin
Svartvinbärsvin på Herrljungasaft 4,5l
Mjöd 5l
Apelsinjuicemäsk 2l
Morotsvin 5l
Cidersats: bulldog perfect pear 23l
Framtiden:
Rödbetssherry
Tomatvin
Risvin
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster