Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Rabarbervin 2.0

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
pettak
Bryggare
Inlägg: 116
Blev medlem: sön apr 14, 2013 22:33

Rabarbervin 2.0

Inlägg av pettak »

Förra året lyckades jag göra ett grymt rabarbervin, men jag saknar det där lilla extra för att det ska vara klockrent. Saknar lite strävhet/torr känsla. Jag har Edelmans tannin och vinsyra hemma, är det nått jag kan pimpa årets rabarbervin med, och när ska det tillsättas?

Receptet ser ut ungefär så här.
8-10kg rabarber hackad i bitar
2st citroner
4kg socker
1,5L koncentrerad flädersaft
Champagnejäst

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster