Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Vilket tillvägagångssätt med Vinsvavel är bäst?

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
Hemmansägaren
Turbojäsare
Inlägg: 47
Blev medlem: tis aug 30, 2016 22:30
Ort: Skbg

Vilket tillvägagångssätt med Vinsvavel är bäst?

Inlägg av Hemmansägaren »

Såsom jag förstår finns det olika sätt att använda vinsvavel i syfte att ta död påvildjäststammar. Man kan dels hälla över den hela frukten med skållhett vatten och vinsvavel och dels mosa frukten och blanda i vinsvavel.

Vilken teknik anses vara bäst? Det känns som att mosad frukt med vinsvavel är säkrare, men det beror väl kanske på vad man vill uppnå också?

Jag vill fruktmassejäsa frukterna och låta saften ta upp smakämnen från skal, tanniner från kärnor, mm. Vad tror ni för tillvägagångssätt passar mig bäst?

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster