Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Problem med att mäta sockermängd och planera alkoholhalten

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
cissiny
Föredetta moderator
Inlägg: 310
Blev medlem: ons sep 07, 2016 15:14
Ort: Halmstad

Re: Problem med att mäta sockermängd och planera alkoholhalt

Inlägg av cissiny »

Jag har en jäsning på gång, blir nog glögg på den, med både färska och torkade fikon. Har en tråd i cideravdelningen eftersom jag först tänkte göra cider, kanske något av intresse? Provsmakade idag, oechsle 1003, ganska surt och beskt (clementiner?) så det fick en rejäl tillsats med sockerlag. Tänkte att tråden kunde vara av intresse http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php?f=37&t=22840
Dessutom har jag ett bärvin som jag tänkte "maxa ut" som fortfarande jäser, står en del i den här tråden: http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php? ... 1&start=30
Äppelcider 23/9 2016
Bärvin 11/10 2016
Bärcider 23/10 2016
Cider/glöggbas 28/10 2016
Rödvin 4/11 2016
Äppelcider 7/11 2016
"Portvin" 17/11 2016
Morot/Russinvin 27/11 2016
Skriv svar

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster