Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Frysa frukt och bär för senare användning?

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
cissiny
Föredetta moderator
Inlägg: 310
Blev medlem: ons sep 07, 2016 15:14
Ort: Halmstad

Frysa frukt och bär för senare användning?

Inlägg av cissiny »

Har ju fryst en del must med gott resultat, nu är jag mer inne på fruktmassajäsning.

Funderar på om det kunde vara bra att hålla koll på när frukt och bär säljs ut billigt och sedan kärna ur och skära i mindre bitar, kan man frysa all frukt? Tänker främst på persikor (för några månader sedan köpte jag en hel "korg" för en femma, dyker det priset upp igen...), kiwi, plommon (skölja i bikarbonat innan kärnan tas bort), bananer, melon... Funkar dessa för infrysning? Är ju "mambo" och jag kan nog inte köra igång en ny sats varje gång jag hittar billig frukt, får anpassa mig lite till hyresvärden (mamma).
Äppelcider 23/9 2016
Bärvin 11/10 2016
Bärcider 23/10 2016
Cider/glöggbas 28/10 2016
Rödvin 4/11 2016
Äppelcider 7/11 2016
"Portvin" 17/11 2016
Morot/Russinvin 27/11 2016
cissiny
Föredetta moderator
Inlägg: 310
Blev medlem: ons sep 07, 2016 15:14
Ort: Halmstad

Re: Frysa frukt och bär för senare användning?

Inlägg av cissiny »

Nu har jag fixat de sista påsarna med äpplen från grannar, delade varje i 4-8 delar, totalt 6 proppade 3-literspåsar i frysen. Har inte hittat andra billiga frukter/bär ännu men jag kör på infrysning.
Äppelcider 23/9 2016
Bärvin 11/10 2016
Bärcider 23/10 2016
Cider/glöggbas 28/10 2016
Rödvin 4/11 2016
Äppelcider 7/11 2016
"Portvin" 17/11 2016
Morot/Russinvin 27/11 2016
cissiny
Föredetta moderator
Inlägg: 310
Blev medlem: ons sep 07, 2016 15:14
Ort: Halmstad

Re: Frysa frukt och bär för senare användning?

Inlägg av cissiny »

Nu ligger 2,5 kg rödbetor i bitar i frysen också, såldes för 5:-/kg idag. Blir väl nåt sherryliknande framöver. Har ca 2 kg morötter som jag ska skiva nån dag också, sen får jag nog ta det lugnt ett tag, frysen har inte obegränsat med plats ;)
Äppelcider 23/9 2016
Bärvin 11/10 2016
Bärcider 23/10 2016
Cider/glöggbas 28/10 2016
Rödvin 4/11 2016
Äppelcider 7/11 2016
"Portvin" 17/11 2016
Morot/Russinvin 27/11 2016
Skriv svar

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster