undrar om det är möjligt, att genom att tillsätta fruktjuice i vinet som köpt på systembolaget, få ännu mera vin?
sökte lite snabbt men hittade inget om detta iaf, kanske nån har provat?
vin+100% fruktjuice + tid = mer vin?
-
- Turbojäsare
- Inlägg: 36
- Blev medlem: lör sep 12, 2020 19:36
Re: vin+100% fruktjuice + tid = mer vin?
Det är klart att det fungerar. Tillsätt lika mycket juice som det finns vin så får du dubbelt så mycket vin med halva alkoholstyrkan av originalet.
-
- Turbojäsare
- Inlägg: 36
- Blev medlem: lör sep 12, 2020 19:36
Re: vin+100% fruktjuice + tid = mer vin?
ja, alltså det jag undrar är om det möjligen blir något mer än bara juice+vin pga att bakterierna har jobbat?
kanske bättre smak, vad vet jag. man behöver ju inte se alkoholen som ett mål. men jag såg det som rimligt att jäsningsproceduren får ett förnyat liv av juicen och kanske med hjälp av de som avsomnat i vinet gör att det blir kanongrejjer.
jag har gjort några försök om det du säger, att dryga ut vinet med juice "bara för att" och det funkar som sagt, ja. men jag tänkte att tiden, eller dvs bakterierna, kunde arbeta lite.
-
- Turbojäsare
- Inlägg: 47
- Blev medlem: tor nov 19, 2020 23:42
- Utrustning: 3 hinkar, 1 badrum.
- Ort: Västerås
Re: vin+100% fruktjuice + tid = mer vin?
Bakterier skapar nog sällan alkohol, speciellt inte de döda.
Skämt åsido finns väl knappast några levande jästceller (inte bakterier) kvar i ett typiskt bolagsvin, för de har ju restsötma som en läskeblask när de säljs (?). Svavel tar väl kål på det mesta...
/Pastorn
Skämt åsido finns väl knappast några levande jästceller (inte bakterier) kvar i ett typiskt bolagsvin, för de har ju restsötma som en läskeblask när de säljs (?). Svavel tar väl kål på det mesta...
/Pastorn
The more I practice, the luckier I get.
-
- Turbojäsare
- Inlägg: 36
- Blev medlem: lör sep 12, 2020 19:36
Re: vin+100% fruktjuice + tid = mer vin?
ja det känns väl inte värt att pröva ens
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: vin+100% fruktjuice + tid = mer vin?
Späd, tillsät jäst, så kommer det att jäsa.
Jag tror inte du vinner på det. Satsa på att göra vin direkt fråm fruktjuice istället.
Jag tror inte du vinner på det. Satsa på att göra vin direkt fråm fruktjuice istället.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster