Med torrjäst så kan man göra med bakjäst på samma sätt som man gör med torr vinjäst.
Wijnmaker-bloggen har även test på om man kan få igång jäsning med bara ett litet kortn jäst, och det gick utmärkt (även om det tog nån dag extra för jästen att försöka sig).
Jäst enebärsdricka
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Re: Jäst enebärsdricka
Vad baserar du slutsatsen på att det inte kom igång och jäste?Nettan skrev:Jaha, det gick inget vidare med bakjäst. Det ville inte alls komma igång och jäsa. Men jag har låtit det stå orört ett tag och tappat om det. Nu ska jag prova med lite vinjäst istället och hoppas det går bättre.
Jag undrar verkligen hur man gjorde förr, min mormor gjorde också enbärsdricka och på 50- och 60-talet fanns det ju knappast vinjäst att köpa.
Hursomhelst så undvik bakjäst i dryck och använd den i bröd. Till ett sånt här ändamål fungerar en enkel torrjäst för öl utmärkt. Tex Safale S-04. Vidare så syftar nog receptet på färska humlekottar, det kan nog bli väl beskt med torkade dito.
/Weinkeller
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Re: Jäst enebärsdricka
Ät upp mackan istället och använd jäst som är anpassad för jäsning av drycken i fråga.Dr snuggels skrev:De gångerna jag har jäst på bakjäst har jag "brett" jästen på en smörgås, har sedan lagt smörgåsen i det som skall jäsas med jästen nedåt.
Har jäst varje gång. Fick tipset av en tant tillsammans med ett rödbetssherryrecept.
/Weinkeller
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster