Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Jäsröret helt still?

Grundläggande utrustning och teknik.
vafan
Brygguru
Inlägg: 1282
Blev medlem: tis jan 18, 2011 8:01
Ort: Norrbotten

Re: Jäsröret helt still?

Inlägg av vafan »

Talnoy skrev:Tyvärr inget svar på din fråga, mer en fråga till. Kan det vara som så att orsaken till att jäsningen stannar vid ett högt SG är att mäskningen delvis skedde vid för hög temperatur och därmed en stor andel icke jäsbara sockerarter i vörten?
Ja det kan vara en orsak.
BIAB+NoChill Nuff Said!
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ölbryggning, Grundläggande"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 8 och 0 gäster