Skumrester insida av jäshink
Skumrester insida av jäshink
De där skumresterna som fastnar över ytan på insidan av jäshinjen (efter stormjäsningen). Är det någon risk att det börjar mögla? Sist jag bryggde så tappade jag om ölet till en annan ren jäshink men skall det behövas? Kan det ramla i ölet och ge bismaker?
Re: Skumrester insida av jäshink
Ingen fara... Hela kärlet är ju fullt med co2 så länge du inte är där och pillar för mycket..
Skickat från min iPhone med Tapatalk
Skickat från min iPhone med Tapatalk
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Re: Skumrester insida av jäshink
Så länge du inte öppnar locket efter jäsningen och sedan låter det stå för länge så är det lugnt.
/Weinkeller
Re: Skumrester insida av jäshink
Tack, skönt att veta.
Helt tät är ju inte jäshinken men hittills har det gått finemang. Länge sedan man fick vildjäsning och annan skit i brygderna. Sedan så är det väl inte bra att syresätta ölet mer efter några dagars jäsning...?
Helt tät är ju inte jäshinken men hittills har det gått finemang. Länge sedan man fick vildjäsning och annan skit i brygderna. Sedan så är det väl inte bra att syresätta ölet mer efter några dagars jäsning...?
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster