Hej!
Har bryggt denna Ipa förut, och då det är dags för flasktappning, har den alltid sett ut som öl i klarhet och färg.
Men denna gång är fortfarande "spary-malt-grumlig" då jag normalt skulle tappa den på flaska.
Tacksam för teorier.
Möjligen kan jag tro att den har stått för varmt.
Mvh
Fredrik
Varför blev min Ipa så grumlig?
Re: Varför blev min Ipa så grumlig?
Har ingen aning vad det kan vara då jag inte vet hur bryggningen gick till. Du kan söka dig fram till anledningar på forum, google. Du kan ju alltid låta den stå några dagar till & den blir ännu bättre om du kyler ner den. Har du ett vettigt fg?
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Re: Varför blev min Ipa så grumlig?
Recept, mäskmetod etc...?
Skickat från min SM-J500FN via Tapatalk
Skickat från min SM-J500FN via Tapatalk
/Weinkeller
Re: Varför blev min Ipa så grumlig?
Hej
Detta är instruktionerna:http://www.koksbryggeriet.se/cgi-bin/ib ... a&ID=10018
Receptet ligger inte ute på deras web.
Mvh
Fredrik
Detta är instruktionerna:http://www.koksbryggeriet.se/cgi-bin/ib ... a&ID=10018
Receptet ligger inte ute på deras web.
Mvh
Fredrik
Re: Varför blev min Ipa så grumlig?
Hur grumligt ett öl blir beror på en mängd parametrar. Torrhumling är en stor bov i dramat. Skrev ett blogginlägg för en tid sedan om blankhet.
http://fearwolf.blogspot.se/2014/03/bry ... erkar.html
/Peter
http://fearwolf.blogspot.se/2014/03/bry ... erkar.html
/Peter
En av medlemmarna i hembryggargänget Fear Wolf Brewery.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster