Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Ang humlekok

Grundläggande utrustning och teknik.
Fredde37
Newbie
Inlägg: 1
Blev medlem: sön jul 10, 2016 9:07

Ang humlekok

Inlägg av Fredde37 »

Tjena!!!

Är ganska ny inom Ölbryggning. Så till min fråga
När man kokar vörten och ska tillsätta humle i
Olika tider. Så är första humlan oftast 60 min
Och sedan kanske nästa humlegiva ska koka
30 min. Menas det då att första humlegivan
Ska koka 30 min och sedan ska den andra
Humle givan i de sista 30 min av koket? Har
Alltid kokat först ex 60 min på första och
Sedan 30 min på andra.. Tacksam för svar..
/Fredrik
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4506
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Ang humlekok

Inlägg av latmasken »

Ja, precis. Det som ska koka 60 minuter lägger man i 60 minuter innan koket är klart. Det som ska koka 30 minuter lägger man i när det är 30 minuter kvar (alltså en halvtimme efter det första). Det som ska koka 15 minuter lägger man i när det är en kvart kvar, d.v.s. 45 minuter efter det första och 15 minuter efter det andra.

Bara att räkna bakifrån helt enkelt.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ölbryggning, Grundläggande"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster