Hallåj!
Som rubriken lyder så funderar jag på att använda pollen som jästnäring till mitt mjöd. Tänkte höra om någon har erfarenheter av detta? Funkar pollen bra som näring? Finns det några fördelar mot att använda pollen mot andra "vanlig" jästnäringar? Och hur mycket är tillräckligt?
vh
Pollen som Jästnäring - bra idé?
- Bryggar_Pelle
- Bryggare
- Inlägg: 138
- Blev medlem: lör sep 18, 2010 12:04
- Ort: Gården
Re: Pollen som Jästnäring - bra idé?
Vet inte varför man ska pollen för.
Som smakförstärkare kanske.
Som smakförstärkare kanske.
Re: Pollen som Jästnäring - bra idé?
Såg en mjöd-instruktionsvideo på tuben där han använde pollen som näring; https://www.youtube.com/watch?v=i181_zP1lW8 . han säger aldrig specifikt varför han använder pollen, men det känns som ett mer "naturligt" alternativ och jag tänkte att det som du säger kanske påverkar smaken på mjödet (?). kan ju vara vara så att det inte spelar någon roll alls.. men det är därför jag frågar.
- Bryggar_Pelle
- Bryggare
- Inlägg: 138
- Blev medlem: lör sep 18, 2010 12:04
- Ort: Gården
Re: Pollen som Jästnäring - bra idé?
Jag kan tänka att pollen, som i och för sig innehåller en hel del näringsämnen, kan förstärka upp smaker som som man är ute efter.
Idén är nog inte alls dum.
Idén är nog inte alls dum.
- Omlott
- Bryggmästare
- Inlägg: 561
- Blev medlem: lör okt 08, 2011 10:15
- Utrustning: Damejeanne
- Ort: Halmstad
- Kontakt:
Re: Pollen som Jästnäring - bra idé?
Man må pröve, som Norrmännen säger.
Pröva gärna och återkom med en redogörlse av resultatet
Pröva gärna och återkom med en redogörlse av resultatet
Re: Pollen som Jästnäring - bra idé?
will do.. Får nog bli ett framtida projekt dock. är lite för grön för att ta ut svängarna än för ett rent experimentellt syfte. Kanske till kommande hösthonungs-säsong.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster