Tänkte göra ett sockervin, visste inte riktigt var jag skulle placera tråden men då jag tänkt ha i lite honung får det hamna här.
Recept:
5 och 1/2 kg socker.
20 liter vatten
Saften från 5 citroner
En honungsburk.
Vinjäst EC-1118
Jästnärsalt
Eventuellt russin (ger de ifrån sig färg?)
Vad tror ni om detta recept? Om man brygger detta och låter det klarna, kommer det bli vattenklart då (se ut som vatten)? Vad tror ni om smaken?
Någon som testat att klarna vanlig mäsk? Resultat?
Sockervin
Re: Sockervin
Skulle nog bli lite väl mycket mäsk smak på det hela. Byt ut socker mot honung.
Kommer inte häller att bli helt färglös.
Kommer inte häller att bli helt färglös.
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Re: Sockervin
Svartvinbärsblad kommer nu. Det är en trevlig smaksättare. Utan något som ger smak kommer det bli mäsk av det hela, inte gott direkt.
/Weinkeller
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster