Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Hallon och Björnbärsmjöd

Utrustning och teknik.
zputnik
Färsk jäst
Inlägg: 5
Blev medlem: ons feb 19, 2014 11:39
Ort: Blackstad

Hallon och Björnbärsmjöd

Inlägg av zputnik »

Satte just en sats med Hallon och Björnbärsmjöd
Så här gjorde jag:
1,5 kg frysta hallon
250gr frysta björnbär
4x650 gr ica honung
2x450 gr coop extra honung
2 citroner
Kokade upp 5 l vatten och lade i bären en stund. mosade lite lätt. I med honungen och saften av 2 citroner. Fyllde sen upp med kallt vatten till 21 liter och i med vinjäst och jästnäring. Vad tror ni om det? Har gjort hallonmjöd förut och gillar det. Björnbären är mest till för att få lite mer färg på mjödet. Återkommer när det börjar hända saker.
zputnik
Färsk jäst
Inlägg: 5
Blev medlem: ons feb 19, 2014 11:39
Ort: Blackstad

Re: Hallon och Björnbärsmjöd

Inlägg av zputnik »

zputnik skrev:Satte just en sats med Hallon och Björnbärsmjöd
Så här gjorde jag:
1,5 kg frysta hallon
250gr frysta björnbär
4x650 gr ica honung
2x450 gr coop extra honung
2 citroner
Kokade upp 5 l vatten och lade i bären en stund. mosade lite lätt. I med honungen och saften av 2 citroner. Fyllde sen upp med kallt vatten till 21 liter och i med vinjäst och jästnäring. Vad tror ni om det? Har gjort hallonmjöd förut och gillar det. Björnbären är mest till för att få lite mer färg på mjödet. Återkommer när det börjar hända saker.
Bubblar redan efter ett par tim med ca 8sek mellanrum..
zputnik
Färsk jäst
Inlägg: 5
Blev medlem: ons feb 19, 2014 11:39
Ort: Blackstad

Re: Hallon och Björnbärsmjöd

Inlägg av zputnik »

Igår silade jag mjödet och kollade o-värdet som va noll, så det verkar redan vara färdigjäst. Tömde över i en ny dunk och sparade ca 4 liter mjöd med bottensats och fyllde i ca 10 liter nytt vatten med 4kg socker. Blandade sen i en flaska hemmagjord svartvinbärssaft, en pressad citron och för säkerhets skull lite mer jäst och nu bubblar det för fullt och luktar gott i rummet.O-värde 80 blev startvärdet. Tänkte det skulle bli lite "mjödvin" av resterna av mjödet.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för mjödbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster