Recept på Gordon's Special Dry London Gin
Detta recept är inte 100% "knock-off" men tillräckligt nära och riktigt god!
Bakas med gin head och FET-FOA
Blanda ca 12-15l "mäsk" på 8-10% (vatten+vodka)
Kanelstång 4g bryt den i bitar (märke: eldorado)
(2g är närmare orginalet men jag tycker att den blir godare med 4g..)
Enbär, hela 24g lätt "mortlade/knosad" (märke: kockens)
Koriander, hel 3g (märke: eldorado)
Anis, hel 1g (märke: santamaria)
Svartpeppar, hel 3st korn (märke: eldorado)
Citronskal (från ekologiska) 15g
Apelsinska (från ekologiska) 32g
Blanda kryddorna, fyll "gin head" och kör!
Kasta första dl och ta ut produkt i ett kärl ned till ca 30%
Byt kärl och ta ut till ca 20%
Blanda tills du har ca 42% färdig produkt av "ovan 2 uttag" ev kan du behöva slå i lite
vatten beroende på "mäskens" styrka. Aldrig under 41% pga "olja" i kryddorna, produkten kan bli "mjölkigt"!
Låt det vila över natten innan, ändrar lite karaktär.
Tror att ovan recept funkar upp till 20 liter "mäsk", men kör själv mest "halv satser" så jag kan inte garantera till 100%. Men enligt andra "gin bakare" så ska det vara tillräckligt med kryddor....
EDIT: upptäckte först nu att jag hade skrivit fel antal gram på hel koriander, det skall vara 3gram. Mycket ledsen för detta, har ändrat i receptet
Recept FET-FOA + Gin Head
- jokkman
- Bryggmästare
- Inlägg: 302
- Blev medlem: tis dec 06, 2011 20:48
- Utrustning: Foait :-)
- Ort: Norrland
Re: Recept FET-FOA + Gin Head
Som tips när man gör detta första gången med sin foa.....
Beroende på hur lite reflux du kan köra med på din foa så kan det bli en besk eftersmak i grogg!
Smakar/luktar som det ska "rent" men när du blandar en grogg så får du en besk eftersmak, spec med gapetonic (lonkero)
Koriander och anis kan ge den dära "beska" eftersmaken om du har för mycket "reflux" när du kör, och det vill vi ju inte!
så första gången du kör, använd mindre koriander och anis
Koriander, hel 1g
Anis, hel 0,5g
och du kan ju alltid öka mängden nästa körning
Beroende på hur lite reflux du kan köra med på din foa så kan det bli en besk eftersmak i grogg!
Smakar/luktar som det ska "rent" men när du blandar en grogg så får du en besk eftersmak, spec med gapetonic (lonkero)
Koriander och anis kan ge den dära "beska" eftersmaken om du har för mycket "reflux" när du kör, och det vill vi ju inte!
så första gången du kör, använd mindre koriander och anis
Koriander, hel 1g
Anis, hel 0,5g
och du kan ju alltid öka mängden nästa körning
Jag är inte en komplett idiot, vissa delar saknas......
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster