Å nej, det är enkelt och mycket fint grillmaterial. Men du måste använda stängd grill och kunna hålla temperaturen nere, om du vill få saftigt kött med mycket smak. Sk 50/50 grillställning är bra, dvs du lägger allt kol i enda sidan av grillen (om du har klot eller låda) och inget kol alls i andra delen. Bryn först köttet fint direkt över glöden i ca 1-2 minuter per sida på hög värme, så det får ordentligt fin grillyta. Lägg sedan köttet på gallret där det inte finns nån kol alls under, pensla på fint med extra marinad och stäng locket/på med klotlocket. Då har du sk "indirekt grillning" och grilla då i 5-10 minuter, beroende på värme, köttyp och grilltyp. Detta kräver att du känner din grill. Du kommer aldrig bränna köttet såhär, men blir det FÖR lång tid blir det överlagat, dock är marginalerna stora.Dupont skrev:Är det inte svårt att grilla nöt/vilt? Det är ju sk "magert" kött. Provade vildsvin på grillen, revbensspjäll, och det blev inte så bra! men jag kanske hade för dåligt med marinad.
Gör man såhär, särskilt på färsrätter, får man först en fin, knaprig yta och ett mycket saftigt och smakrikt inre, eftersom den brynta ytan håller inne safterna.
Salta alltid rikligt och endast DIREKT NÄR DU TAR AV KÖTTET FRÅN GRILLEN. Lägg sedan köttet att vila ca 10 min innan servering. Då drar köttet tillbaks safterna in och tar med sig saltet och kryddsmakerna. Häll inte bort saften från köttet och servera genast, då smakar det ingenting alls.
Lycka till! Och grilla jevel!!!