Stora clone-tråden
Stora clone-tråden
Okej den är inte så stor än.. Men jag hade tyckt att det va jättekul och väldigt bra om alla ville posta sina klonrecept här.
Posta gärna både dom ni har gjort själva och dom ni har hittat på andra ställen. Skriv gärna också ifall ni har testat receptet själva och ifall det var bra.
Jag hoppas det finns ett intresse hos fler än mig för detta och om intresset är tillräckligt stort så kanske man till och med kan klistra tråden
Posta gärna både dom ni har gjort själva och dom ni har hittat på andra ställen. Skriv gärna också ifall ni har testat receptet själva och ifall det var bra.
Jag hoppas det finns ett intresse hos fler än mig för detta och om intresset är tillräckligt stort så kanske man till och med kan klistra tråden
Ekens Bryggerisällskap
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
Re: Stora clone-tråden
Jag håller med MR cooper
jag vill också ha en sådan tråd
där man kan gå in o läsa olika recept o sen välja ett o koka, det vore skitkul
jag vill också ha en sådan tråd
där man kan gå in o läsa olika recept o sen välja ett o koka, det vore skitkul
Re: Stora clone-tråden
Jag har sett att madmaxtiger har haft upp många bra cloner. Dom skulle man ju kunna samla här
Ekens Bryggerisällskap
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
Re: Stora clone-tråden
Kan ju börja med en klon av Brewdogs 5am Saint. Blev riktigt nöjd med slutresultatet! Dock behövs det lite mera sötma, så ändra lite på mäsktemperaturen eller lägg till Crystal/Caramel malt! Här är mitt orginalrecept (orginalet innehåller inte Münich men jag ville ha lite mera maltkaraktär):
20L Batch BIAB
Brewhouse efficiency 65,2%
90min boil
OG 1,049
FG 1,010
26,8 IBU
28,0 EBC
Abv 5,1%
2,8kg Maris Otter Pale Malt
1,0kg Cara-Crystal 120EBC
0,8kg Cara-hell 25EBC
0,5kg Münich 15EBC
5g Nelson Sauvin [11,8%AA] 75min (6,8IBU)
5g Nelson Sauvin [11,8%AA] 55min (6,4IBU)
43g Nelson Sauvin [11,8%AA] 5min (2,4IBU)
11g Amarillo [11,2%AA] 5min (2,4IBU)
White Labs WLP001 California Ale
40g Cascade [7,10AA] Dry Hop
40g Nelson Sauvin [11,8%] Dry Hop
18g Amarillo [11,2AA] Dry Hop
18g Simcoe [14,30AA] Dry Hop
Sacchrification 66,7C 75min
Mash Out 75,6C 10min
20L Batch BIAB
Brewhouse efficiency 65,2%
90min boil
OG 1,049
FG 1,010
26,8 IBU
28,0 EBC
Abv 5,1%
2,8kg Maris Otter Pale Malt
1,0kg Cara-Crystal 120EBC
0,8kg Cara-hell 25EBC
0,5kg Münich 15EBC
5g Nelson Sauvin [11,8%AA] 75min (6,8IBU)
5g Nelson Sauvin [11,8%AA] 55min (6,4IBU)
43g Nelson Sauvin [11,8%AA] 5min (2,4IBU)
11g Amarillo [11,2%AA] 5min (2,4IBU)
White Labs WLP001 California Ale
40g Cascade [7,10AA] Dry Hop
40g Nelson Sauvin [11,8%] Dry Hop
18g Amarillo [11,2AA] Dry Hop
18g Simcoe [14,30AA] Dry Hop
Sacchrification 66,7C 75min
Mash Out 75,6C 10min
Re: Stora clone-tråden
Jag klistrar min (halvsnodda) Hoegaarden-clone igen då, tycker den e toppen:
Blev malen koriander från burk istället, och _cesten_ från en apelsin.
Blev malen koriander från burk istället, och _cesten_ från en apelsin.
Jag gillar att jäsa saker.
- Madmaxtiger
- Bryggmästare
- Inlägg: 437
- Blev medlem: tis maj 17, 2011 13:58
- Ort: Norr om Helsingborg
Re: Stora clone-tråden
Chimay Blue
Slänger in mina clones här så det blir lite samlat.
Gjorde denna clone för några månader sedan. Idag var första gången jag jämförde den med en riktig Chimay. Skillnaden är att min har mera smak än orginalet. Dock så är de väldigt lika varandra. Jästen har jag odlat fram från orginalet. Dock så har jag för mig att de har två olika jäststammar, en för jäsningen och den andra flaskjäsningen. Så om jag vill minska smaken lite vad göra?
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Blue Monk
Brewer: Mats
Asst Brewer:
Style: Belgian Specialty Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 21,60 l
Post Boil Volume: 15,60 l
Batch Size (fermenter): 15,00 l
Bottling Volume: 12,16 l
Estimated OG: 1,071 SG
Estimated Color: 45,7 EBC
Estimated IBU: 25,4 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 72,0 %
Boil Time: 120 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
15,00 l Helsingborg Water 1 -
0,79 tbsp PH 5.2 Stabilizer (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 -
4,00 kg Viking Pilsner Malt (3,7 EBC) Grain 3 85,5 %
0,17 kg Biscuit Malt (45,3 EBC) Grain 4 3,6 %
0,13 kg Caraamber (59,1 EBC) Grain 5 2,8 %
0,10 kg Special B (Castle Malting) (300,0 EBC) Grain 6 2,1 %
0,08 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 7 1,7 %
0,10 kg Candi Sugar, Clear (1,0 EBC) Sugar 8 2,1 %
0,10 kg Candi Sugar, Dark (541,8 EBC) Sugar 9 2,1 %
14,00 g Northern Brewer [8,50 %] - Boil 90,0 min Hop 10 21,6 IBUs
0,45 g Protafloc (Boil 15,0 mins) Fining 11 -
11,00 g Hallertauer Hersbrucker [4,00 %] - Boil Hop 12 3,4 IBUs
7,00 g Hallertauer Hersbrucker [4,00 %] - Boil Hop 13 0,4 IBUs
1,0 pkg Chimay egen jäst [35,49 Yeast 14 -
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 4,68 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 11,68 l of water at 70,6 C 64,4 C 75 min
Sparge: Fly sparge with 14,40 l water at 75,6 C
Slänger in mina clones här så det blir lite samlat.
Gjorde denna clone för några månader sedan. Idag var första gången jag jämförde den med en riktig Chimay. Skillnaden är att min har mera smak än orginalet. Dock så är de väldigt lika varandra. Jästen har jag odlat fram från orginalet. Dock så har jag för mig att de har två olika jäststammar, en för jäsningen och den andra flaskjäsningen. Så om jag vill minska smaken lite vad göra?
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Blue Monk
Brewer: Mats
Asst Brewer:
Style: Belgian Specialty Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 21,60 l
Post Boil Volume: 15,60 l
Batch Size (fermenter): 15,00 l
Bottling Volume: 12,16 l
Estimated OG: 1,071 SG
Estimated Color: 45,7 EBC
Estimated IBU: 25,4 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 72,0 %
Boil Time: 120 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
15,00 l Helsingborg Water 1 -
0,79 tbsp PH 5.2 Stabilizer (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 -
4,00 kg Viking Pilsner Malt (3,7 EBC) Grain 3 85,5 %
0,17 kg Biscuit Malt (45,3 EBC) Grain 4 3,6 %
0,13 kg Caraamber (59,1 EBC) Grain 5 2,8 %
0,10 kg Special B (Castle Malting) (300,0 EBC) Grain 6 2,1 %
0,08 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 7 1,7 %
0,10 kg Candi Sugar, Clear (1,0 EBC) Sugar 8 2,1 %
0,10 kg Candi Sugar, Dark (541,8 EBC) Sugar 9 2,1 %
14,00 g Northern Brewer [8,50 %] - Boil 90,0 min Hop 10 21,6 IBUs
0,45 g Protafloc (Boil 15,0 mins) Fining 11 -
11,00 g Hallertauer Hersbrucker [4,00 %] - Boil Hop 12 3,4 IBUs
7,00 g Hallertauer Hersbrucker [4,00 %] - Boil Hop 13 0,4 IBUs
1,0 pkg Chimay egen jäst [35,49 Yeast 14 -
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 4,68 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 11,68 l of water at 70,6 C 64,4 C 75 min
Sparge: Fly sparge with 14,40 l water at 75,6 C
Senast redigerad av Madmaxtiger, redigerad totalt 2 gånger.
En del som står och puttrar här och där.
- Madmaxtiger
- Bryggmästare
- Inlägg: 437
- Blev medlem: tis maj 17, 2011 13:58
- Ort: Norr om Helsingborg
Re: Stora clone-tråden
Sierra Nevada Torpedo Extra IPA
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Torpedo Extra IPA (Sierra Nevada)
Brewer: Mats
Asst Brewer:
Style: American IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 21,14 l
Post Boil Volume: 16,64 l
Batch Size (fermenter): 15,00 l
Bottling Volume: 12,16 l
Estimated OG: 1,066 SG
Estimated Color: 15,3 EBC
Estimated IBU: 61,3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 76,8 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
4,30 kg Viking Pale Ale (4,6 EBC) Grain 1 96,2 %
0,17 kg Crystal Malt (130,0 EBC) Grain 2 3,8 %
23,00 g Magnum [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 3 50,9 IBUs
0,50 g Protafloc (Boil 15,0 mins) Fining 4 -
19,00 g Crystal [3,50 %] - Boil 5,0 min Hop 5 2,1 IBUs
19,00 g Magnum [14,00 %] - Boil 5,0 min Hop 6 8,4 IBUs
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 7 -
19,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 10,0 Days Hop 8 0,0 IBUs
19,00 g Crystal [3,50 %] - Dry Hop 10,0 Days Hop 9 0,0 IBUs
19,00 g Magnum [14,00 %] - Dry Hop 10,0 Days Hop 10 0,0 IBUs
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 4,47 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 11,66 l of water at 72,8 C 65,6 C 90 min
Sparge: Fly sparge with 13,96 l water at 75,6 C
Notes:
------
Ph 5,2
Har utgått ifrån tidningen 250 clones
Min förra bryggning av denna öl blev väldigt likt.
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Torpedo Extra IPA (Sierra Nevada)
Brewer: Mats
Asst Brewer:
Style: American IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 21,14 l
Post Boil Volume: 16,64 l
Batch Size (fermenter): 15,00 l
Bottling Volume: 12,16 l
Estimated OG: 1,066 SG
Estimated Color: 15,3 EBC
Estimated IBU: 61,3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 76,8 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
4,30 kg Viking Pale Ale (4,6 EBC) Grain 1 96,2 %
0,17 kg Crystal Malt (130,0 EBC) Grain 2 3,8 %
23,00 g Magnum [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 3 50,9 IBUs
0,50 g Protafloc (Boil 15,0 mins) Fining 4 -
19,00 g Crystal [3,50 %] - Boil 5,0 min Hop 5 2,1 IBUs
19,00 g Magnum [14,00 %] - Boil 5,0 min Hop 6 8,4 IBUs
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 7 -
19,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 10,0 Days Hop 8 0,0 IBUs
19,00 g Crystal [3,50 %] - Dry Hop 10,0 Days Hop 9 0,0 IBUs
19,00 g Magnum [14,00 %] - Dry Hop 10,0 Days Hop 10 0,0 IBUs
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 4,47 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 11,66 l of water at 72,8 C 65,6 C 90 min
Sparge: Fly sparge with 13,96 l water at 75,6 C
Notes:
------
Ph 5,2
Har utgått ifrån tidningen 250 clones
Min förra bryggning av denna öl blev väldigt likt.
Senast redigerad av Madmaxtiger, redigerad totalt 1 gång.
En del som står och puttrar här och där.
- Madmaxtiger
- Bryggmästare
- Inlägg: 437
- Blev medlem: tis maj 17, 2011 13:58
- Ort: Norr om Helsingborg
Re: Stora clone-tråden
Duvel Clone (Duvel Moortgat Brewery)
Har i veckan gjort denna clone på Duvel. Har tagit vara på jäst från flaska från Duvel. Ska bli mycket intressant och se slut resultatet.
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Duvel Clone (Duvel Moortgat Brewery)
Brewer: Mats
Asst Brewer:
Style: Belgian Blonde Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 21,60 l
Post Boil Volume: 15,60 l
Batch Size (fermenter): 15,00 l
Bottling Volume: 12,16 l
Estimated OG: 1,072 SG
Estimated Color: 8,1 EBC
Estimated IBU: 30,1 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 72,0 %
Boil Time: 120 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
15,00 l Helsingborg Water 1 -
0,79 tbsp PH 5.2 Stabilizer (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 -
3,61 kg Viking Pilsner Malt (3,7 EBC) Grain 3 78,0 %
0,58 kg Corn, Flaked (2,6 EBC) Grain 4 12,5 %
0,18 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 5 3,9 %
0,26 kg Corn Sugar (Dextrose) (0,0 EBC) Sugar 6 5,6 %
26,00 g Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 60,0 mi Hop 7 23,7 IBUs
0,24 g Protafloc (Boil 15,0 mins) Fining 8 -
19,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 15,0 min Hop 9 6,4 IBUs
18,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 0,0 min Hop 10 0,0 IBUs
0,8 pkg Duvel (Duvel #Egen jäst) [35,49 ml] Yeast 11 -
0,48 tsp Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) Other 12 -
Mash Schedule: Decoction Mash, Double
Total Grain Weight: 4,63 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Protein Rest Add 18,24 l of water at 58,6 C 55,0 C 0 min
Saccharification Heat to 60,0 C over 15 min 60,0 C 15 min
Saccharification Decoct 2,15 l of mash and boil it 64,0 C 60 min
Mash Out Heat to 76,0 C over 10 min 76,0 C 10 min
Sparge: Fly sparge with 7,74 l water at 75,6 C
Notes:
------
Ph 5,2
Mäska in vid 55 C
Värm mäsken sakta till 60 C under 15min
Tillsätt 76 vatten för att nå 64 C och mäska i 60min
Mäska ut till 76 C
Eller:
För att öka jäsbarheten.
Mäska in vid 37 C
Och sen sakta öka temperaturen till 76 C
Rampningen kan ta så lång tid som 90min till 180min
Har i veckan gjort denna clone på Duvel. Har tagit vara på jäst från flaska från Duvel. Ska bli mycket intressant och se slut resultatet.
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Duvel Clone (Duvel Moortgat Brewery)
Brewer: Mats
Asst Brewer:
Style: Belgian Blonde Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 21,60 l
Post Boil Volume: 15,60 l
Batch Size (fermenter): 15,00 l
Bottling Volume: 12,16 l
Estimated OG: 1,072 SG
Estimated Color: 8,1 EBC
Estimated IBU: 30,1 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 72,0 %
Boil Time: 120 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
15,00 l Helsingborg Water 1 -
0,79 tbsp PH 5.2 Stabilizer (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 -
3,61 kg Viking Pilsner Malt (3,7 EBC) Grain 3 78,0 %
0,58 kg Corn, Flaked (2,6 EBC) Grain 4 12,5 %
0,18 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 5 3,9 %
0,26 kg Corn Sugar (Dextrose) (0,0 EBC) Sugar 6 5,6 %
26,00 g Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 60,0 mi Hop 7 23,7 IBUs
0,24 g Protafloc (Boil 15,0 mins) Fining 8 -
19,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 15,0 min Hop 9 6,4 IBUs
18,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 0,0 min Hop 10 0,0 IBUs
0,8 pkg Duvel (Duvel #Egen jäst) [35,49 ml] Yeast 11 -
0,48 tsp Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) Other 12 -
Mash Schedule: Decoction Mash, Double
Total Grain Weight: 4,63 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Protein Rest Add 18,24 l of water at 58,6 C 55,0 C 0 min
Saccharification Heat to 60,0 C over 15 min 60,0 C 15 min
Saccharification Decoct 2,15 l of mash and boil it 64,0 C 60 min
Mash Out Heat to 76,0 C over 10 min 76,0 C 10 min
Sparge: Fly sparge with 7,74 l water at 75,6 C
Notes:
------
Ph 5,2
Mäska in vid 55 C
Värm mäsken sakta till 60 C under 15min
Tillsätt 76 vatten för att nå 64 C och mäska i 60min
Mäska ut till 76 C
Eller:
För att öka jäsbarheten.
Mäska in vid 37 C
Och sen sakta öka temperaturen till 76 C
Rampningen kan ta så lång tid som 90min till 180min
Senast redigerad av Madmaxtiger, redigerad totalt 1 gång.
En del som står och puttrar här och där.
- Madmaxtiger
- Bryggmästare
- Inlägg: 437
- Blev medlem: tis maj 17, 2011 13:58
- Ort: Norr om Helsingborg
Re: Stora clone-tråden
Punk IPA del I
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Punk IPA Clone (Brewdog Scotland)
Brewer: Mats
Asst Brewer:
Style: English IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 19,06 l
Post Boil Volume: 14,56 l
Batch Size (fermenter): 13,00 l
Bottling Volume: 10,16 l
Estimated OG: 1,060 SG
Estimated Color: 9,2 EBC
Estimated IBU: 53,8 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 77,5 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,50 kg Maris Otter Pale Ale (Thomas Fawcett) (5 Grain 1 100,0 %
24,00 g Columbus (Tomahawk) [11,00 %] - Boil 90, Hop 2 53,8 IBUs
0,34 g Protafloc (Boil 15,0 mins) Fining 3 -
19,23 g Ahtanum [6,00 %] - Boil 0,0 min Hop 4 0,0 IBUs
0,7 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast 5 -
19,23 g Amarillo Gold [8,50 %] - Dry Hop 10,0 Da Hop 6 0,0 IBUs
Mash Schedule: Single Infusion, Full Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 3,50 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 11,13 l of water at 74,5 C 68,9 C 45 min
Sparge: Fly sparge with 13,44 l water at 75,6 C
Notes:
------
Bytt ut Ahtanum mot Cascade.
Ph 5,2.
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Punk IPA Clone (Brewdog Scotland)
Brewer: Mats
Asst Brewer:
Style: English IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 19,06 l
Post Boil Volume: 14,56 l
Batch Size (fermenter): 13,00 l
Bottling Volume: 10,16 l
Estimated OG: 1,060 SG
Estimated Color: 9,2 EBC
Estimated IBU: 53,8 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 77,5 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,50 kg Maris Otter Pale Ale (Thomas Fawcett) (5 Grain 1 100,0 %
24,00 g Columbus (Tomahawk) [11,00 %] - Boil 90, Hop 2 53,8 IBUs
0,34 g Protafloc (Boil 15,0 mins) Fining 3 -
19,23 g Ahtanum [6,00 %] - Boil 0,0 min Hop 4 0,0 IBUs
0,7 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast 5 -
19,23 g Amarillo Gold [8,50 %] - Dry Hop 10,0 Da Hop 6 0,0 IBUs
Mash Schedule: Single Infusion, Full Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 3,50 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 11,13 l of water at 74,5 C 68,9 C 45 min
Sparge: Fly sparge with 13,44 l water at 75,6 C
Notes:
------
Bytt ut Ahtanum mot Cascade.
Ph 5,2.
Senast redigerad av Madmaxtiger, redigerad totalt 1 gång.
En del som står och puttrar här och där.
- Madmaxtiger
- Bryggmästare
- Inlägg: 437
- Blev medlem: tis maj 17, 2011 13:58
- Ort: Norr om Helsingborg
Re: Stora clone-tråden
Punk IPA del II
Recipe: Punk IPA
Brewer: Andy
Asst Brewer:
Style: American IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30.0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 28.17 l
Post Boil Volume: 23.76 l
Batch Size (fermenter): 20.00 l
Bottling Volume: 19.00 l
Estimated OG: 1.058 SG
Estimated Color: 10.0 EBC
Estimated IBU: 57.9 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Est Mash Efficiency: 77.0 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5.23 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 1 100.0 %
10.00 g Chinook [13.00 %] - Boil 60.0 min Hop 2 15.6 IBUs
15.00 g Chinook [13.00 %] - Boil 20.0 min Hop 4 14.2 IBUs
15.00 g Nelson Sauvin [11.30 %] - Boil 20.0 min Hop 5 12.3 IBUs
20.00 g Ahtanum [5.20 %] - Boil 20.0 min Hop 3 7.6 IBUs
20.00 g Ahtanum [6.00 %] - Boil 5.0 min Hop 7 2.9 IBUs
20.00 g Nelson Sauvin [11.30 %] - Boil 5.0 min Hop 8 5.4 IBUs
15.00 g Nelson Sauvin [11.30 %] - Dry Hop 5.0 Da Hop 11 0.0 IBUs
15.00 g Ahtanum [6.00 %] - Dry Hop 5.0 Days Hop 10 0.0 IBUs
1.0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 9 -
0.25 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins) Fining 6 -
Mash Schedule: -Main Mash - Light (Batch Sparge)
Total Grain Weight: 5.23 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 14.66 l of water at 74.9 C 64.5 C 60 min
Recipe: Punk IPA
Brewer: Andy
Asst Brewer:
Style: American IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30.0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 28.17 l
Post Boil Volume: 23.76 l
Batch Size (fermenter): 20.00 l
Bottling Volume: 19.00 l
Estimated OG: 1.058 SG
Estimated Color: 10.0 EBC
Estimated IBU: 57.9 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Est Mash Efficiency: 77.0 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5.23 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 1 100.0 %
10.00 g Chinook [13.00 %] - Boil 60.0 min Hop 2 15.6 IBUs
15.00 g Chinook [13.00 %] - Boil 20.0 min Hop 4 14.2 IBUs
15.00 g Nelson Sauvin [11.30 %] - Boil 20.0 min Hop 5 12.3 IBUs
20.00 g Ahtanum [5.20 %] - Boil 20.0 min Hop 3 7.6 IBUs
20.00 g Ahtanum [6.00 %] - Boil 5.0 min Hop 7 2.9 IBUs
20.00 g Nelson Sauvin [11.30 %] - Boil 5.0 min Hop 8 5.4 IBUs
15.00 g Nelson Sauvin [11.30 %] - Dry Hop 5.0 Da Hop 11 0.0 IBUs
15.00 g Ahtanum [6.00 %] - Dry Hop 5.0 Days Hop 10 0.0 IBUs
1.0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 9 -
0.25 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins) Fining 6 -
Mash Schedule: -Main Mash - Light (Batch Sparge)
Total Grain Weight: 5.23 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 14.66 l of water at 74.9 C 64.5 C 60 min
Senast redigerad av Madmaxtiger, redigerad totalt 1 gång.
En del som står och puttrar här och där.
Re: Stora clone-tråden
Här är en klon på Red Seal från North Coast Brewing som jag är en vecka från att provsmaka, så vet inte resultatet än.
Recipe: Red Seal Ale Clone
Style:
American Amber Ale
Yield: 20 liter
Color: 15,9 EBC
Bitterness: 36.8 IBU
ABV: 5.4%
ABW: 4.3%
OG: 1.052
FG: 1.011
Recipe:
Grains
American Pale Malt (2-Row) 3,4 kg
Crystal Malt 100 0,4 kg
Wheat Malt 0,5 kg
Cara-Pils Malt 0,25 kg
Hops
Galena @ 60 minutes 18 gram
Type: Bittering
Use: Boil
Cascade @ 60 minutes 7 gram
Type: Bittering
Use: Boil
Cascade @ 20 minutes 7 gram
Type: Bittering
Use: Boil
Cascade @ 10 minutes 7 gram
Type: Bittering
Use: Boil
Cascade @ 5 minutes 7 gram
Type: Bittering
Use: Boil
Cascade @ 2 minutes 7 gram
Type: Bittering
Use: Boil
Cascade @ 0 minutes 14 gram
Type: Aroma
Use: Boil
Cascade 14 gram
Type: Aroma
Use: Dry Hop
Yeast
White Labs WLP001 — Liquid — 1 pkg w/Starter
----------------------------
Step Time Name Description Step Temp
60 min Mash In 68 grader, 10 min at 75 grader
Fermentation
Primary: 5 days @ 20°C
Secondary: 10 days @ 22°C
Age: 10 days @ 20°C
Notes
Recipe based on 75% efficiency
Recipe: Red Seal Ale Clone
Style:
American Amber Ale
Yield: 20 liter
Color: 15,9 EBC
Bitterness: 36.8 IBU
ABV: 5.4%
ABW: 4.3%
OG: 1.052
FG: 1.011
Recipe:
Grains
American Pale Malt (2-Row) 3,4 kg
Crystal Malt 100 0,4 kg
Wheat Malt 0,5 kg
Cara-Pils Malt 0,25 kg
Hops
Galena @ 60 minutes 18 gram
Type: Bittering
Use: Boil
Cascade @ 60 minutes 7 gram
Type: Bittering
Use: Boil
Cascade @ 20 minutes 7 gram
Type: Bittering
Use: Boil
Cascade @ 10 minutes 7 gram
Type: Bittering
Use: Boil
Cascade @ 5 minutes 7 gram
Type: Bittering
Use: Boil
Cascade @ 2 minutes 7 gram
Type: Bittering
Use: Boil
Cascade @ 0 minutes 14 gram
Type: Aroma
Use: Boil
Cascade 14 gram
Type: Aroma
Use: Dry Hop
Yeast
White Labs WLP001 — Liquid — 1 pkg w/Starter
----------------------------
Step Time Name Description Step Temp
60 min Mash In 68 grader, 10 min at 75 grader
Fermentation
Primary: 5 days @ 20°C
Secondary: 10 days @ 22°C
Age: 10 days @ 20°C
Notes
Recipe based on 75% efficiency
Re: Stora clone-tråden
Riktigt bra initiativ!
Skulle man inte kunna möjliggöra att man kan göra ett överskådlig lista där recepten finns så när man öppnar denna, så öppnar receptet?
Istället för att behöva skrolla upp och ned för att leta reda på ett eventuellt recept?
Skulle man inte kunna möjliggöra att man kan göra ett överskådlig lista där recepten finns så när man öppnar denna, så öppnar receptet?
Istället för att behöva skrolla upp och ned för att leta reda på ett eventuellt recept?
På lagring:
Väldigt mycket nu..
Väldigt mycket nu..
Re: Stora clone-tråden
Jag vet inte om det går men det vore väldigt bra
någon moderator borde ju veta om det kan ordnas
någon moderator borde ju veta om det kan ordnas
Ekens Bryggerisällskap
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
- Madmaxtiger
- Bryggmästare
- Inlägg: 437
- Blev medlem: tis maj 17, 2011 13:58
- Ort: Norr om Helsingborg
Re: Stora clone-tråden
Torpedo Extra IPA Part II (Sierra Nevada Torpedo Clone)
Lite ändringar i receptet. Och bryggs idag.
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Torpedo Extra IPA Part II (Sierra Nevada Torpedo Clone)
Brewer: Mats
Asst Brewer:
Style: American IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 21,14 l
Post Boil Volume: 16,64 l
Batch Size (fermenter): 15,00 l
Bottling Volume: 12,16 l
Estimated OG: 1,066 SG
Estimated Color: 15,3 EBC
Estimated IBU: 65,7 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 76,8 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
15,00 l Helsingborg Water 1 -
0,79 tbsp PH 5.2 Stabilizer (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 -
4,30 kg Viking Pale Ale (4,6 EBC) Grain 3 96,2 %
0,17 kg Crystal Malt (130,0 EBC) Grain 4 3,8 %
25,00 g Magnum [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 55,3 IBUs
0,50 g Protafloc (Boil 15,0 mins) Fining 6 -
19,00 g Crystal [3,50 %] - Boil 5,0 min Hop 7 2,1 IBUs
19,00 g Magnum [14,00 %] - Boil 5,0 min Hop 8 8,4 IBUs
1,0 pkg California Ale V (White Labs #WLP051) [3 Yeast 9 -
19,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 10,0 Days Hop 10 0,0 IBUs
19,00 g Crystal [3,50 %] - Dry Hop 10,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
19,00 g Magnum [14,00 %] - Dry Hop 10,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 4,47 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 11,66 l of water at 72,8 C 65,6 C 90 min
Sparge: Fly sparge with 13,96 l water at 75,6 C
Notes:
------
Ph 5,2
Lite ändringar i receptet. Och bryggs idag.
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Torpedo Extra IPA Part II (Sierra Nevada Torpedo Clone)
Brewer: Mats
Asst Brewer:
Style: American IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 21,14 l
Post Boil Volume: 16,64 l
Batch Size (fermenter): 15,00 l
Bottling Volume: 12,16 l
Estimated OG: 1,066 SG
Estimated Color: 15,3 EBC
Estimated IBU: 65,7 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 76,8 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
15,00 l Helsingborg Water 1 -
0,79 tbsp PH 5.2 Stabilizer (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 -
4,30 kg Viking Pale Ale (4,6 EBC) Grain 3 96,2 %
0,17 kg Crystal Malt (130,0 EBC) Grain 4 3,8 %
25,00 g Magnum [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 55,3 IBUs
0,50 g Protafloc (Boil 15,0 mins) Fining 6 -
19,00 g Crystal [3,50 %] - Boil 5,0 min Hop 7 2,1 IBUs
19,00 g Magnum [14,00 %] - Boil 5,0 min Hop 8 8,4 IBUs
1,0 pkg California Ale V (White Labs #WLP051) [3 Yeast 9 -
19,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 10,0 Days Hop 10 0,0 IBUs
19,00 g Crystal [3,50 %] - Dry Hop 10,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
19,00 g Magnum [14,00 %] - Dry Hop 10,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 4,47 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 11,66 l of water at 72,8 C 65,6 C 90 min
Sparge: Fly sparge with 13,96 l water at 75,6 C
Notes:
------
Ph 5,2
En del som står och puttrar här och där.
Re: Stora clone-tråden
Någon som kan gissa sig till (Eller till och med vet) receptet på Pumpvikens påsköl?
Den är ju så sjukt god
Info från etikett:
Strong Mild Ale
Maris Otter
3 olika karamellmalt
Nugget
Challenger
EKG
ABV:5,8%
Den är ju så sjukt god
Info från etikett:
Strong Mild Ale
Maris Otter
3 olika karamellmalt
Nugget
Challenger
EKG
ABV:5,8%
Ekens Bryggerisällskap
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst