Har bryggt en öl med ingefära i.
50g i 18liter 8minuter.
Doftar svagt av ingefära men kan inte känna någon smak.
Vad tror ni om att koka 50g till och hälla vätska i jäskärlet?
Ingefära under sekundärjäsningen?
Re: Ingefära under sekundärjäsningen?
Jag brukar följa denna tabell när jag kryddar min öl med bra resultat.
http://backfire.se/index.php/bryggskola ... ing-av-oel
http://backfire.se/index.php/bryggskola ... ing-av-oel
BIAB+NoChill Nuff Said!
Re: Ingefära under sekundärjäsningen?
Sidan bokmärkt!vafan skrev:Jag brukar följa denna tabell när jag kryddar min öl med bra resultat.
http://backfire.se/index.php/bryggskola ... ing-av-oel
Stort tack för länken
Re: Ingefära under sekundärjäsningen?
Har använt 300g grovrivet i 20L med väldigt gott resultat i en annars neutral ale. Kokade 10 min om jag inte minns fel.
Re: Ingefära under sekundärjäsningen?
Länken till tabellen ovan är död, Skulle behöva något motsvarande till eget ingefära-öl.
Re: Ingefära under sekundärjäsningen?
Finns en pdf att ta ner men den är "kapad" i kanten. http://www.backfire.se/index.php/bryggs ... format=pdf
Annars kan du försöka få tag på DrKarma som verkar vara ansvarig för Backfire.se och fråga efter den.
http://www.humle.se/punbb/profile.php?id=692
Annars kan du försöka få tag på DrKarma som verkar vara ansvarig för Backfire.se och fråga efter den.
http://www.humle.se/punbb/profile.php?id=692
BIAB+NoChill Nuff Said!
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster