Hej,
Valde förra året att göra egen glögg fast då på vin som stod över sen resan till Tyskland, bestämde mig för ett antal veckor sedan att göra glögg även detta året med den lilla ändring att jag bryggt vinet själv. Det fick bli vin på äpplen från trädgården och jäst jag köpt från stans "allt-i-allo-butik". Tänkte nu se ifall någon av er har några förslag hur vinet skulle kunna kryddas, har funderat en del kring kanel och liknande men skulle se om någon har ett konkret recept!
Lite info om vinet: ganska sött, äppelsmakade och inte speciellt starkt. Halvgrumligt men ingen bottensats som flyter omkring/sjunker till bottnen (sol eller vad det kallas).
Hade varit kul om ni kunnat posta många glöggrecept i tråden så att fler kan ta del och lära sig nya recept!
Årets glögg
Re: Årets glögg
Jag gjorde på äppelvin för ett par år sen, jag köpte en påse Santa Maria glöggkryddor och slängde i nån vecka, det blev riktigt bra bortsett från en grej: Alldeles för mycket russinsmak. Så om du gör så, peta bort russinen från kryddorna.
Re: Årets glögg
Ahlbergsbilar skrev:Hej,
Valde förra året att göra egen glögg fast då på vin som stod över sen resan till Tyskland, bestämde mig för ett antal veckor sedan att göra glögg även detta året med den lilla ändring att jag bryggt vinet själv. Det fick bli vin på äpplen från trädgården och jäst jag köpt från stans "allt-i-allo-butik". Tänkte nu se ifall någon av er har några förslag hur vinet skulle kunna kryddas, har funderat en del kring kanel och liknande men skulle se om någon har ett konkret recept!
Lite info om vinet: ganska sött, äppelsmakade och inte speciellt starkt. Halvgrumligt men ingen bottensats som flyter omkring/sjunker till bottnen (sol eller vad det kallas).
Hade varit kul om ni kunnat posta många glöggrecept i tråden så att fler kan ta del och lära sig nya recept!
Hej
Gjorde en förjävla go glöd förrförra året som jag fortfarande har kvar av, kan slänga upp recepter om du vill ha.
Mvh
Re: Årets glögg
Den vanligaste är väl GPs Dunderglögg!
Det finns trådar om det här på forumet men du kan likaväl söka på det på Google!
ett tips är att inte använda bakjäst som det står i ursprungsreceptet, kör hellre med en starkvinjäst.
Det finns trådar om det här på forumet men du kan likaväl söka på det på Google!
ett tips är att inte använda bakjäst som det står i ursprungsreceptet, kör hellre med en starkvinjäst.
-
- Newbie
- Inlägg: 2
- Blev medlem: tis nov 10, 2015 14:37
Re: Årets glögg
[/quote]
Hej
Gjorde en förjävla go glöd förrförra året som jag fortfarande har kvar av, kan slänga upp recepter om du vill ha.
Mvh[/quote]
Hej! Ja det får du hemskt gärna göra, vore jättesnällt!
Mvh
Hej
Gjorde en förjävla go glöd förrförra året som jag fortfarande har kvar av, kan slänga upp recepter om du vill ha.
Mvh[/quote]
Hej! Ja det får du hemskt gärna göra, vore jättesnällt!
Mvh
Re: Årets glögg
Rödvinsglögg
4 liter Hemgjort rödvin eller köpt.
1 påse kanelstänger (innehåller 5 stänger)
1 påse kardemumma
1 påse Nejlikor
1 påse pomeransskal
½ påse stjärnanis (luktar väldigt starkt)
250g russin
½ flaska Ron Barcelo Aged Rum 40%
200g torkade plommon (ekologiska
Tillsätter också apelsinskal från 2 apelsiner utan att få med det vita. (ger viss beskhet)
2013-11-15
Ska nu stå 2 veckor.
2013-11-24
Har nu hällt av kryddorna och tillsatt
2 påsar kanelstänger (innehåller 5 stänger)
1 påse Nejlikor
250g russin
Apelsinskal från 1 apelsin
1 påse pomeransskal
1 påse kardemumma
Ska stå Minst en vecka
Kryddorna silades av 2013-12-05
Och en 5 liters dunk fylldes upp med glöggen och lite mera vin så att det blir 5 liter.
Ska stå mörkt och svalt i minst ett år.
Angående lagring så vet jag inte hur noga det är men jag brukar göra såhär
4 liter Hemgjort rödvin eller köpt.
1 påse kanelstänger (innehåller 5 stänger)
1 påse kardemumma
1 påse Nejlikor
1 påse pomeransskal
½ påse stjärnanis (luktar väldigt starkt)
250g russin
½ flaska Ron Barcelo Aged Rum 40%
200g torkade plommon (ekologiska
Tillsätter också apelsinskal från 2 apelsiner utan att få med det vita. (ger viss beskhet)
2013-11-15
Ska nu stå 2 veckor.
2013-11-24
Har nu hällt av kryddorna och tillsatt
2 påsar kanelstänger (innehåller 5 stänger)
1 påse Nejlikor
250g russin
Apelsinskal från 1 apelsin
1 påse pomeransskal
1 påse kardemumma
Ska stå Minst en vecka
Kryddorna silades av 2013-12-05
Och en 5 liters dunk fylldes upp med glöggen och lite mera vin så att det blir 5 liter.
Ska stå mörkt och svalt i minst ett år.
Angående lagring så vet jag inte hur noga det är men jag brukar göra såhär
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster