Saison recept sökes
Saison recept sökes
Har hamnat i saisonträsket efter ha klämt ett par Saison Dupont Biologique och Saison Bocq, som är underbart goda! Är det någon som vill dela med sig av ett smarrigt saisonrecept? Gärna med mycket citruskaraktär.. Tack på förhand
Re: Saison recept sökes
Är ingen stor fan av saison men har fått ett recept från ett bryggeri på en mörk Saison som han tyckte jag skulle brygga till Jul.
Har dock inte gjort det, men folk har gett bra betyg till ölet.
Är för bryggeri över 1000L+ så humlegivorna är mindre än för hembryggare, men du kan utgå från detta recept.
OG: 1,068
IBU: 40
Alc: 8,3%
Fermentables:
75 % Pilsner malt
4,2 % Munich malt, 25 EBC
8,2 % Brewferm Special B, 300 EBC
2,1 % Weyermann Carafa Special 1, 1175 EBC
2,1 % Weyermann Carafa Special 3, 1400 EBC
8,3 % Black syrup (in boil)
Hops:
Horizon @ 60 min. to hit target IBU.
1,25 g/l Amarillo @ 15 min.
1,25 g/l Amarillo @ whirlpool.
Spices:
0,075 g/l whole dried limes, crushed @ whirlpool
0,057 g/l Szechuan pepper, crushed @ whirlpool
Yeast:
Danstar Belle Saison, fresh slurry
Mash:
64 °C, 20 min.
72 °C, 20 min.
77 °C, 5 min.
Boil:
90 min.
Fermentation:
20-26 °C, 10-14 days
Har dock inte gjort det, men folk har gett bra betyg till ölet.
Är för bryggeri över 1000L+ så humlegivorna är mindre än för hembryggare, men du kan utgå från detta recept.
OG: 1,068
IBU: 40
Alc: 8,3%
Fermentables:
75 % Pilsner malt
4,2 % Munich malt, 25 EBC
8,2 % Brewferm Special B, 300 EBC
2,1 % Weyermann Carafa Special 1, 1175 EBC
2,1 % Weyermann Carafa Special 3, 1400 EBC
8,3 % Black syrup (in boil)
Hops:
Horizon @ 60 min. to hit target IBU.
1,25 g/l Amarillo @ 15 min.
1,25 g/l Amarillo @ whirlpool.
Spices:
0,075 g/l whole dried limes, crushed @ whirlpool
0,057 g/l Szechuan pepper, crushed @ whirlpool
Yeast:
Danstar Belle Saison, fresh slurry
Mash:
64 °C, 20 min.
72 °C, 20 min.
77 °C, 5 min.
Boil:
90 min.
Fermentation:
20-26 °C, 10-14 days
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster