20 liter vatten
1 liter malt (Använd färdig malt)
1/2 liters honung
40 gram torkade bolmört blad
jäst för öl (beloppet beror på produkten)
Hitta container brinner tillräckligt stor. Koka bolmört i vatten i 5 till 10 minuter. Lös malt i par liter vatten, lös honung, lägga bolmört blad-vatten. Lägg jäst. Det kan vara bra att lägga till lite mer jäst än vad som rekommenderas eftersom tropan-alkaloider påverkar jästen. Stäng inte behållaren, kan det explodera [på grund av trycket, jag antar -N. Ipo]. Enligt Ratsch, är tillräckligt för att döda en person, så dricker inte alla 20 liter allt själv 40 gram torkade bolmört blad. =)
Brew ska börja jäsa efter 1 och 1/2 dagar och jäsningen ska vara klar efter 4 eller 5 dagar. Röd Pilsener öl är nu klar. Du kan också tappar den, tillsätt några droppar av honung till varje flaska och låt jäsa i en vecka eller två. Servera på påsk, solförmörkelser och solstånden, företrädesvis kylda. Lagra som vanligt öl.
Använd inte belladonna som en ersättning, innehåller det atropin, som enligt Ratsch är "no fun". Bolmört innehåller huvudsakligen skopolamin, speciellt om det torkas. Skopolamin kan fungera bra för dig, eller det kanske inte - man har bara att ta reda på om man är en "skopolamin-person".
Pilsenkraut recept
Re: Pilsenkraut recept
Ja, precis...p-anders skrev:?
Är detta översatt med Google eller?
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster