Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Öl med Whisky

Ölsatser och recept. Även recensioner av ölsatser och tillbehör.
ManneSil
Finjäsare
Inlägg: 66
Blev medlem: lör feb 07, 2015 11:47

Öl med Whisky

Inlägg av ManneSil »

Mjo, så här ligger det till.
Jag ville göra en öl med lite hint av ekfat och whisky.
Men min metod kanske var ogenomtänkt. Kanske kan ni ge mig mer svar på mina teorier.

Jag gjorde en sats öl på 5l. Ett par dagar innan omtappning så blötlade jag lite rostade ekspån i ca 150ml whisky.
När whiskyn var riktigt mörk och luktade ek så hällde jag över det i min 5l glasdemi, tillsammans med primesocker. Sedan överförde jag den färdigjästa ölen i det. Därefter var det dags att flaska.

Problemet nu är att det inte blir kolsyra.... Har jag dödat jästen med whiskyn?
var 150ml whisky för mycket för 5l öl...
Flerpen
Bryggmästare
Inlägg: 684
Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Utrustning: koppar

Re: Öl med Whisky

Inlägg av Flerpen »

Troligtvis, kanske skulle räcka att bara köra dom indränkt ekkuverna.
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4506
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Öl med Whisky

Inlägg av latmasken »

Orkar inte räkna hur många procent det blir, men det låter inte så mycket tycker jag. Däremot kanske kombinationen av ek och alkohol slog ut jästen.
ManneSil
Finjäsare
Inlägg: 66
Blev medlem: lör feb 07, 2015 11:47

Re: Öl med Whisky

Inlägg av ManneSil »

Vad tror ni om att tillsätta lite jäst i flaskorna?
Skriv svar

Återgå till "Ölsatser och recept"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst