Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

destillation

Potstills, essensbrännare och strippers
Dougge
Färsk jäst
Inlägg: 11
Blev medlem: ons feb 16, 2011 19:41
Ort: Slovenien
Kontakt:

destillation

Inlägg av Dougge »

Hej Alla

Kul att det finns ett stort intresse för att destillera sprit i Sverige.
Att destillera sprit är en konstform och som tar sin tid att lära sig.

Det är som att koka en soppa, med andra ord så måste man veta, vilken typ av jäst tar fram rätt smakkaraktär vilken typ av alkohol och så vidare. vilka grader kommer metanolen och etanolen, hur upplever vi de olika alkoholstrukturerna i doft och smak bild

Ska man destillera vin eller gör andra spritsorter som gin, vodka, rom och så vidare

Jag har jobbat med det detta i 25 år utomlands med att produktutveckling, bränna sprit och göra sensoriska språk till produktsäkra större produktioner.


Finns det något intresse att lära sig grunder och att fördjupa sig

Tänkte jag sätta hopp en kurs från teori, jäst, mäsk, destillera, testa olika alkoholer och vilken typ av vatten ska man använda för att inte störa smak och doftbild




Mvh Dougge
Vi ser till att gommen får en mjuk och len upplevelse
Flerpen
Bryggmästare
Inlägg: 684
Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Utrustning: koppar

Re: destillation

Inlägg av Flerpen »

Det låter intressant!
Freddeg
Färsk jäst
Inlägg: 15
Blev medlem: tis dec 24, 2013 11:54
Ort: Eskilstuna

Re: destillation

Inlägg av Freddeg »

Det verkar som en alldeles förträfflig idé.
Skriv svar

Återgå till "Potstills"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster