Så här tänker jag göra cider.
Så här tänker jag göra cider.
Om man använder hemmagjord saft med bara bär o socker borde det väl funka bra?
Så här tänker jag göra cider.
Det går alldeles utmärktSaaajmon skrev:Om man använder hemmagjord saft med bara bär o socker borde det väl funka bra?
Så här tänker jag göra cider.
Det blev bra resultat
Jag ska göra efter detta recept nu.
nu ska jag ta 25 liters hink.
https://www.flashback.info/showpost.php ... ostcount=6
Det är från flashback men det är ett seriöst recept.
Jag ska göra efter detta recept nu.
nu ska jag ta 25 liters hink.
https://www.flashback.info/showpost.php ... ostcount=6
Det är från flashback men det är ett seriöst recept.
Så här tänker jag göra cider.
Hur mycket socker?volvo744 skrev:Det blev bra resultat
Jag ska göra efter detta recept nu.
nu ska jag ta 25 liters hink.
https://www.flashback.info/showpost.php ... ostcount=6
Det är från flashback men det är ett seriöst recept.
Vad är ett jässtopp?
Så här tänker jag göra cider.
Om du läser receptet så står det "5kg socker"Saaajmon skrev:Hur mycket socker?
Vad är ett jässtopp?
Jässtopp använder du som namnet antyder för att avsluta en pågående jäsning.
Så här tänker jag göra cider.
Jäser det inte ut av sig själv efter ett tag?kvm3 skrev:Om du läser receptet så står det "5kg socker"Saaajmon skrev:Hur mycket socker?
Vad är ett jässtopp?
Jässtopp använder du som namnet antyder för att avsluta en pågående jäsning.
Så här tänker jag göra cider.
Jodå, det jäser ut av sig själv men man använder jässtopp för att det inte ska jäsa mer när man har butelerat cidern.
Och dessutom om du vill eftersöta din cider så ska inte jäsningen börja igen.
Så nu vet du...
//Svartnos
Och dessutom om du vill eftersöta din cider så ska inte jäsningen börja igen.
Så nu vet du...
//Svartnos
Så här tänker jag göra cider.
Jo, fast det underlättar klarningen om man inte har en massa levande jästceller i brygden.Saaajmon skrev:Jäser det inte ut av sig själv efter ett tag?
Så här tänker jag göra cider.
Har man haft i jässtopp lär man inte kunna jäsa kolsyra i flaskorna...
Att hantera bakfylla är ett helt liv av erfarenhet...
Så här tänker jag göra cider.
Vad jag har förstått så ska man altid använda hela påsen med jäst upp till den mängd som angivits. går du över den mängden ska man däremot ha i två påsar.
Så här tänker jag göra cider.
måste man ha jäststop? kan man inte suga ut vätska (lämna bottensatsen) och låta det stå? eventuellt skaka då och då.. vet inte riktigt. berätta för mig
och måste man ha sån där vätska som gör vätskan klar?
och måste man ha sån där vätska som gör vätskan klar?
Peace!
Re: Så här tänker jag göra cider.
När det gäller saft kan jag rekommendera Kiviks koncentrerad saft. Den på 2 dl innehåller inga konserveringsmedel och jäser bra!
Re: Så här tänker jag göra cider.
Nej, man måste inte ha jässtopp eller klarningsmedel. Man kan ha tålamod istället.
Jässtopp kan behövas om man vill ha restsötma, men annars är det bara att vänta på att jästen ätit upp allt socker och sjunkit till botten.
Jässtopp kan behövas om man vill ha restsötma, men annars är det bara att vänta på att jästen ätit upp allt socker och sjunkit till botten.
Jässtopp eller inte?
Jag har nu kollat jäsningen på min cider och den verkar ha avstannat mätte för 3 dagar sedan och nu funderar jag om jag ska häva i jässtopp Enligt anvismimgarna så ska man få ur all kolsyra genom att skaka brygden för att få det att klarna.
Visst detta är bra för viner men jag vill ju ha kolsyran kvar i min cider den ska ju finnas där enligt mig. Nu är ju jässtoppen för viner och då vill iallafall jag ha bort kolsyran men nu när jag har gjett mig på att göra cider ska den vara kvar.
Fråga 1 Går det att få dit kolsyra genom att tillsätta socker eller nåt annat medel senare eller måste kolsyran finnas där från början.
Fråga 2 Kan man med fördel lagra cider på fat för att få bort syrligheten och få en "Rundare" smak på cidern eller ska jag bara eftersöta efter en viss tids lagring och isåfall hur lång tid bör man lagra cidern för bästa smak.
Har en potatiskällare som håller ca 13-14 grader perfekt för ändamålet. där jäsningen även har ägt rum.
Hur har Du gått tillväga latmasken?
Visst detta är bra för viner men jag vill ju ha kolsyran kvar i min cider den ska ju finnas där enligt mig. Nu är ju jässtoppen för viner och då vill iallafall jag ha bort kolsyran men nu när jag har gjett mig på att göra cider ska den vara kvar.
Fråga 1 Går det att få dit kolsyra genom att tillsätta socker eller nåt annat medel senare eller måste kolsyran finnas där från början.
Fråga 2 Kan man med fördel lagra cider på fat för att få bort syrligheten och få en "Rundare" smak på cidern eller ska jag bara eftersöta efter en viss tids lagring och isåfall hur lång tid bör man lagra cidern för bästa smak.
Har en potatiskällare som håller ca 13-14 grader perfekt för ändamålet. där jäsningen även har ägt rum.
Hur har Du gått tillväga latmasken?
Re: Så här tänker jag göra cider.
Kolsyran kommer inte att vara kvar om du inte har cidern i något som tål tryck. Det normala är att man kolsyrejäser på flaska, samma princip gäller när man gör öl. Man låter alltså brygden klarna, tappar om den, tillsätter lite nytt socker och tappar på flaska och låter det kolsyrejäsa där.
Du ska INTE jässtoppa om du ska kolsyrejäsa, för att kolsyrejäsningen skall fungera måste det finnas lite levande jästeceller kvar när du tappar på flaska.
Det finns massor med trådar om hur man gör cider, bara att läsa igenom.
Du ska INTE jässtoppa om du ska kolsyrejäsa, för att kolsyrejäsningen skall fungera måste det finnas lite levande jästeceller kvar när du tappar på flaska.
Det finns massor med trådar om hur man gör cider, bara att läsa igenom.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster