Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Söt kolsyrad äpplecider

Utrustning och teknik.
jakan65
Finjäsare
Inlägg: 88
Blev medlem: fre aug 20, 2010 11:24

Re: Söt kolsyrad äpplecider

Inlägg av jakan65 »

Hej.använd inte sodastreamer.den blir förstörd.räcker med lite bakslag av cider.å den klabbar igen
säkerhetsventilen.det är drygt 50kg tryck i co2 flaskan.kan bli farligt om säkerhetsventilen inte funkar.
har själv prövat så jag vet. :wink:
mvh jakan
cissiny
Föredetta moderator
Inlägg: 310
Blev medlem: ons sep 07, 2016 15:14
Ort: Halmstad

Re: Söt kolsyrad äpplecider

Inlägg av cissiny »

Tack Jakan!
Jag vill nog testa ändå, kan ju vara extra försiktig och inte fylla flaskan så mycket. Klabbar den igen (det märker man väl?) så är det bara 50:- trots allt. Eller du tror att flaskan kan smälla utan att man märkt att det är strul med ventilen?

Tack igen för ditt inlägg! :thumbup:
Äppelcider 23/9 2016
Bärvin 11/10 2016
Bärcider 23/10 2016
Cider/glöggbas 28/10 2016
Rödvin 4/11 2016
Äppelcider 7/11 2016
"Portvin" 17/11 2016
Morot/Russinvin 27/11 2016
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4506
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Söt kolsyrad äpplecider

Inlägg av latmasken »

Bara du ser till att det inte skummar en massa så funkar det.

Cidern måste vara kall, och då måste vänta en lång stund innan du lossar flaskan. Annars skummar det över enormt när trycket lättar och all kolsyra frigörs (tänk dig att du öppnar en läsk som nån nyss har skakat).
cissiny
Föredetta moderator
Inlägg: 310
Blev medlem: ons sep 07, 2016 15:14
Ort: Halmstad

Re: Söt kolsyrad äpplecider

Inlägg av cissiny »

latmasken skrev:Bara du ser till att det inte skummar en massa så funkar det.

Cidern måste vara kall, och då måste vänta en lång stund innan du lossar flaskan. Annars skummar det över enormt när trycket lättar och all kolsyra frigörs (tänk dig att du öppnar en läsk som nån nyss har skakat).
Tack Latmasken, som vanligt är du en klippa! :thumbup:
Äppelcider 23/9 2016
Bärvin 11/10 2016
Bärcider 23/10 2016
Cider/glöggbas 28/10 2016
Rödvin 4/11 2016
Äppelcider 7/11 2016
"Portvin" 17/11 2016
Morot/Russinvin 27/11 2016
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4506
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Söt kolsyrad äpplecider

Inlägg av latmasken »

Jag har iofs aldrig provat att kolsyra cider själv, men har läst om andras försök. Det är ju inte jätteovanligt att folk tvångskarbonerar öl, och man har samma problem där.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ciderbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst