Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Tips vid bygge av jäskärl.

Avancerad utrustning och teknik, t.ex All-Grain & fatanläggningar
GrimReaper
Bryggare
Inlägg: 193
Blev medlem: fre dec 19, 2014 17:30
Ort: Norrland är stort

Re: Tips vid bygge av jäskärl.

Inlägg av GrimReaper »

Vad är fördelarna med tryckjäsning?
– Sex? Three to five times a week. No, no… I mean male or female? Male, female, sometimes camel. Holy cow! – Yes, cow, sheep, animals in general.
Michael
Bryggmästare
Inlägg: 300
Blev medlem: sön aug 12, 2012 22:01

Re: Tips vid bygge av jäskärl.

Inlägg av Michael »

Inget syre kommer åt ölen, varken under jäsning, klarning eller kallkrasch.
Man kan tvångskolsyra i samma fat som det jäst, och då ha 0,5bar som startnivå på CO2.
När man vill ta ett prov trycker man ur öl ur fatet, utan att riskera infektion.
Behöver man öppna fatet av någon anledning, kanske torrhumling går det rätt så lätt att trycka ur syret och ersätta det med CO2. Jäsningen ska bli renare och man ska kunna ha högre temp än vanligt för jästen och ändå få ett bra resultat.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ölbryggning, Avancerad"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster