Har bestämt mig för att göra mig av med min samling glasdamejeanner. Har inte plats och kommer nog aldrig att använda dem mera. Det är trevligare med glas än plast, men ett helvete att diska och tungt är det också. Tror dessutom de är lite farliga. Var med om att en 60-liters (!!!) gick i två delar en gång när jag skulle skölja den och stod och höll den över badkaret och skvimpade runt vatten i den. Blev väl spänningar i glaset av det heta vattnet. Inte en skråma, men men kan ju förställa sig vad det tunga glaset skulle kunna åstadkomma.
Nån som vet om det är nån idé att försöka sälja dem? Hittar en del på tradera. Folk verkar vilja ha x antal hundralappar för dem, men inte vet jag om de får dem sålda. Och man kan ju knappast skicka en sån på posten.
Vad tror ni? Är det nån idé eller ska man ordna transport till återvinning bara? Billös också, så bökigt blir det hur jag än gör. En del är rena, eller var ivf när de åkte upp på vinden. Andra har smitit undan rengöringen efter sista jäsningen...
Sälja damejeanner?
Re: Sälja damejeanner?
Lite OT, men när jag googlade runt hittade jag en kul sajt, Återbrukshyttan. För 395 spänn kan man få en tappkran monterad på en svagdricksflaska så den ser ut som dessa.
https://www.aterbrukshyttan.se/produkt- ... behallare/
Slår ju baginbox med hästlängder! Har såna också. Kanske ska spara några av dem.
https://www.aterbrukshyttan.se/produkt- ... behallare/
Slår ju baginbox med hästlängder! Har såna också. Kanske ska spara några av dem.
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: Sälja damejeanner?
Jag har ett par 30-liters, men jag upplever dem som alldeles för ohanterliga, och jag gör inte så stora satser heller. Om man gör stora satser är de suveräna för långtidsbulklagring, men för mig är de mest dekorationskuriosa idag.
Re: Sälja damejeanner?
Ja, jäshink är mycket billigare och smidigare när man jäser och donar, men just för bulklagring är damejeannerna bra, då de är mer "täta" än plast (plasten släpper oftast igenom en hel del syre, vilket ger oxidation över längre tid).
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 11 och 0 gäster