Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

En novis bekännelser

Utrustning och teknik.
AirQ
Admin
Inlägg: 485
Blev medlem: tor mar 28, 2013 16:54

Re: En novis bekännelser

Inlägg av AirQ »

Brukar föredra o låta klarning ske i hink.
Funkar på flaska också, men blir mer bottensats som kan röra runt sen så brukar bli jobbigare :)
I med klarningsmedel o sen hade jag kallkrashat i kyl/frys (så nära 0grader det går) i typ 1vecka så lär de mesta lagt sig på botten :)
Learning by doing is the shit
n_micke
Finjäsare
Inlägg: 65
Blev medlem: tor aug 18, 2016 20:42

Re: En novis bekännelser

Inlägg av n_micke »

Redan på flaska :) Smakade gott redan kiwi/lime, ska få stå till sig lite :)

Ny sats igång på äpplen. Denna gången får det fasen bli bra och eder skribent ska ha tålamod ;)
n_micke
Finjäsare
Inlägg: 65
Blev medlem: tor aug 18, 2016 20:42

Re: En novis bekännelser

Inlägg av n_micke »

Äpplen avsilade och kanel tillsatt.

Drog igång en skapelse till på te, denna gång lapsang souchong (inslag av gamla tjärade hus och rökig smak) ska göras med en ganska hög procent och fyllig sötma är meningen (såna gånger skulle man ha en brännare :p). Några gröna ekollon fick även de vandra ner i tanken för nötigt inslag.
n_micke
Finjäsare
Inlägg: 65
Blev medlem: tor aug 18, 2016 20:42

Re: En novis bekännelser

Inlägg av n_micke »

En hallon glögg kanske kan vara nåt med lite saffran
n_micke
Finjäsare
Inlägg: 65
Blev medlem: tor aug 18, 2016 20:42

Re: En novis bekännelser

Inlägg av n_micke »

Luktar jäkligt gott av satsen med hallonglögg som nyss fick bär och kryddor avsilade.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster