Hej! Jag har nyligen jäst ut ett vin, tillsatt jässtopp och ställt det att klarna.
Jag har inte helt greppat grejen med syre och oxidation.
När får vinet inte komma i kontakt med syre? Efter man tillsatt jässtopp ska man ju skaka runt det och då drar man ju ner massa syre i vinet.
När kolsyran lämnat vinet är det då det inte ska komma i kontakt med syre?
Till nästa fråga som berör samma ämne (syre).
Är det viktigt att kärlet är helt fyllt när det klarnar och när man ska bulklagra det? Eller går det bra att lagra typ 20l vin i ett 30 liters kärl?
Bulklagring och syre
Re: Bulklagring och syre
Har precis läst igenom gamla trådar, här är några där det just står om klarning och syre:
http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php? ... rning+syre
http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php? ... rning+syre
http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php? ... rning+syre
Lycka till!
http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php? ... rning+syre
http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php? ... rning+syre
http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php? ... rning+syre
Lycka till!
Äppelcider 23/9 2016
Bärvin 11/10 2016
Bärcider 23/10 2016
Cider/glöggbas 28/10 2016
Rödvin 4/11 2016
Äppelcider 7/11 2016
"Portvin" 17/11 2016
Morot/Russinvin 27/11 2016
Bärvin 11/10 2016
Bärcider 23/10 2016
Cider/glöggbas 28/10 2016
Rödvin 4/11 2016
Äppelcider 7/11 2016
"Portvin" 17/11 2016
Morot/Russinvin 27/11 2016
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster