Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Omstart av jäsning trots tillsatt jässtopp?

Utrustning och teknik.
FredAsp
Färsk jäst
Inlägg: 8
Blev medlem: tis jun 21, 2016 13:52

Omstart av jäsning trots tillsatt jässtopp?

Inlägg av FredAsp »

Jag tog ett ytterst dåligt beslut :screwy:
Efter 3 veckors jäsning av en Ekens 8,5 kg Zinfandel tyckte jag att aktiviteten helt hade avtagit. En snabb doft och provsmakning samt en halvslarvig Oesclemätning senare hade jag haft i jässtopp. Sen lät jag den stå en vecka innan omtappning. Och då vid ännu en oeschlemätning inser jag att den ligger avsevärt högre än jag först trodde. Ca +4,5. Det smakar som ett sött sliskigt dessertvin :doh:
Jag gjorde några liter glögg på det, vilken vart mycket lyckad. Men jag kan inte gärna göra 22 liter glögg.

Går det att starta om jäsningen trots tillsatt jässtopp?
Användarvisningsbild
ranald
Bryggmästare
Inlägg: 876
Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Utrustning: Glasdamejanner
Ort: Östergötland

Re: Omstart av jäsning trots tillsatt jässtopp?

Inlägg av ranald »

Troligen inte.

Du får lära dig att gilla glögg. :)
Knox
Brygguru
Inlägg: 1505
Blev medlem: ons nov 25, 2009 21:22
Ort: Borås

Re: Omstart av jäsning trots tillsatt jässtopp?

Inlägg av Knox »

Pröva att söta upp lite mer och ha det som dessertvin?
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster