Hej,
Råkade köpa en vinsats i somras när jag var och ströhandlade..
Den heter Falcon Crest Cabernet Sauvignon, verkar vara en Hisab-importerad produkt.
Fick med en påse med omärkt jäst & jäs-stopp.
Har aldrig gjort vinsatser innan - tror ni medföljande jäst är bra eller bör jag köpa en annan till denna druv-juice?
Jag vill minnas jag gav 300:/ på extrapris (därav köp) och normalpris är typ 400 så det skall ju inte vara ren skräp hoppas jag - buteljerat och lagrat kanske det går att dricka hoppas jag (är inte någon finsmakare men har gränser..)
Nån som provat?
Nån som anser att jäst'et bör bytas?
Ang vinsats och jäst
- Bryggar_Pelle
- Bryggare
- Inlägg: 138
- Blev medlem: lör sep 18, 2010 12:04
- Ort: Gården
Re: Ang vinsats och jäst
Jag inbillar mig att med den jästen du får med så kan du få ett vin på max 12%. Byter du ut det mot en tåligare jäst så kan du få det lite alkoholstarkare med hjälp av något mer socker än vad receptet medger.
En annan jäst kan få vinet att jäsa ut mer.
Vad jag kan se så är det ett 3 veckors vin, så låt det stå 4 veckor innan du stoppar det. Under förutsättning att det har jäst klart. Mät först.
En annan jäst kan få vinet att jäsa ut mer.
Vad jag kan se så är det ett 3 veckors vin, så låt det stå 4 veckor innan du stoppar det. Under förutsättning att det har jäst klart. Mät först.
Re: Ang vinsats och jäst
Mina erfarenheter med dessa viner är att jästen ska bytas ut. Det är stor skillnad på jäst och jäst. Har gjort satser på den där "no name"-jästen och resultatet är inte dåligt, men det är bättre med en bra jäst. Låt de lagra på flaska i 2år så har du ett "bra" vin.
Mvh
Mvh
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster